Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

19 CAZURI NOI DE COVID-19. Cel mai vârstnic pacient are 90 de ani

Încă 19 cazuri de infecție cu coronavirus, la Buzău. Județul ajunge să numere 369 de bolnavi de la debutul pandemiei, cu 170 de vindecări dar și 8 decese.

Raportarea de vineri arată că Buzăul este lovit de un nou val de îmbolnăviri cu coronavirus. 19 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19. Trei sunt cadre medicale: este vorba despre un brancardier de 49 de ani, o asistentă de 41 de ani, de la Explorări Funcționale din Spitalul Județean, și despre o infirmieră de 46 de ani de la Spitalul Municipal din Rm.Sărat.  Restul persoanelor diagnosticate sunt pacienți din Spitalul Județean Buzău, cel mai vârstnic bolnav cu COVID-19 având 90 de ani. De asemenea, câteva persoane au fost descoperite cu coronavirus după ce s-au testat la un laborator privat.

Din cele 19 persoane confirmate vineri cu coronavirus, două au fost internate la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat iar 17 au fost spitalizate în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. Aici sunt 25 de paturi disponibile. După ce vor fi ocupate și aceste locuri, bolnavii vor fi duși în secția de TBC a Spitalului Județean Buzău.