Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

21 DE BUZOIENI, CONFIRMAȚI COVID-19 ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

coronavirus

Județul Buzău înregistrează vineri, 21 de cazuri noi de coronavirus. Ultimii pacienți au vârste cuprinse între 19 și 87 de ani, iar cinci dintre ei s-au testat în privat.
Cu aceste ultime îmbolnăviri, Buzăul ajunge la un total de 1306 cazuri de coronavirus, de la debutul pandemiei, 698 dintre bolnavi vindecându-se, în timp ce 36 au decedat.
Întrucât la acest moment, în județul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienți sunt ocupate, un număr de 88 de pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.

Autorul știrilor

Cristina Sterian

3 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Cum dau toate ziarele 24 de cazuri, iar numai la voi sunt 21. Pe cine ar trebui sa credem? Voi ce surse de informare aveti? Sunt cele oficiale? Nu de alta, dar si in alte zile tot asa o difenta era. Astept un raspuns.

    • Buna ziua!
      Conform raportului transmis, vineri, 31 iulie, de către Direcția de Sănătate Publică, la Buzău s-au înregistrat în ultimele 24 de ore 21 de cazuri noi de COVID-19. Atașez mai jos raportul DSP:

      BULETIN INFORMATIV
      31.07.2020

      Astăzi, 31 iulie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

       Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 1306;
       Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 698;
       Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 36;
       Număr persoane în carantină la domiciliu: 180;
       Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 216;
       Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 21 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul Coronavirus (5 pacienți au fost testați și diagnosticați la laboratoare private )
       Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 19 ani și 87 de ani.
       Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
       Întrucât la acest moment, în județul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienți sunt ocupate, un numar de 88 de pacienti confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.

      Vă dorim o zi bună și sperăm să rămâneți cititorul nostru!

      • Aveți mai jos si punctul de vedere al Direcției de Sănătate Publică Buzau:

        ”Informațiile pentru presa locală sunt puse la dispoziție de către Instituția Prefectului în baza informarilor transmise de către Direcția de Sănatate Publică Buzău.
        Direcția de Sănatate Publică Buzău întocmește situația numărului de cazuri confirmate pe baza buletinelor de analiza ale probelor lucrate în laboratorul propriu și a buletinelor primite de la alte instituții medicale și laboratoare private.
        Raportarea cazurilor confirmate la nivel național se face într-o platformă electronică la care are acces fiecare județ în baza alocarii unui nume de utilizator și a unei parole.
        Diferența între raportarea locală și raportarea națională poate să apară de pe o zi pe alta, din cauza faptului că unii pacienți se testează in alte judete și sunt alocați ca și număr județului unde își au domiciliul sau sunt alocați după județul de infectare.
        În unele cazuri, buletinele cu rezultatele aparținând acestor pacienți ajung la DSP Buzau dupa raportarea oficiala din ziua respectiva (ora 12.00) situația în care sunt raportati a doua zi.
        Astazi 31.07.2020 DSP Buzau a raportat 1306 iar la nivel national au aparut 1308 pacienti confirmati pozitiv COVID 19 in judetul Buzau de la inceputul pandemiei, diferenta fiind de 2 cazuri. Intr-unul dintre cazuri este vorba de un copil aflat in vacanta pe raza judetului Buzau insa cu domiciliul de Harghita iar pentru al doilea caz am solicitat si așteptăm precizari din partea Institutului de Sănătate Publică.