Actualitate

3000 de români în horă cu Nea Beni, la ROMA

3.000 de suflete. 3.000 de români care au purtat în inimă și pe chip bucuria Zilei Naționale a României, la 2.000 de kilometri distanță de țară. Uniți cu mic cu mare, cu ocazia acestui 1 decembrie, românii din Roma au demonstrat că sângele apă nu se face și că inima simte românește și după mai mult de 10 ani petrecuți dincolo de granițe. Doar cine i-a văzut îi poate înțelege cu adevărat. Muncesc de cele mai multe ori 7 zile din 7, stau departe de copii, nepoți și găsesc doar câteva zile să se întoarcă acasă.
Sunt însă acolo o mare comunitate, se cunosc unii cu alții, se ajută, își dau sfaturi, se întâlnesc cu fiecare ocazie posibilă să își mai stingă dorul de România, căci cine crede că e ușor prin țări străine nu a muncit pe afară.
1 decembrie i-a adunat pe românii din Roma într-un număr impresionant. 3.000 de oameni au venit în port tradițional românesc. Au servit sarmale, mămăliguță și au strâns și ceva bănuți pentru o cauză umanitară.
Buzoianul Benone Sinulescu a avut o mare contribuție. Cu Dan Negru prezent și alți artiști de soi au dat tonul distracției.

Maestrul Nea Beni a reînviat folclorul românesc în momentul de cumpănă, așa cum România a reînviat mereu în momentele ei grele. În cinstea Zilei Naționale a României toată lumea s-a distrat de dimineața până seară, arătând printr-o horă mare că toți simt românește și au strigat într-un glas, La mulți ani, România!