Actualitate

AJUTĂ STUDIILE ÎN STRĂINĂTATE PENTRU A FI CONSILIER BUN? Vom vedea! PSD o propune pe lista scurtă pe Oana Matache, tânăra antreprenoare care speră să facă în politică tot atâtea lucruri bune ca și în plan personal

S-a întors în Buzău după ce s-a convins că aici va putea dezvolta proiectele și viziunea de business dobândită în străinătate. Este vorba despre Oana Matache, o tânără de 32 de ani, care anul trecut a inaugurat în municipiu primul centru educațional, cu predare în limba germană și engleză, pe care îl frecventează zeci de copii, în fiecare săptămână.

Miercuri, după ce a fost sprijinită în punerea în practică a proiectului său la Buzău, Oana Matache a anunțat că, pentru prima dată, a acceptat propunerea de a se înscrie într-un partid politic.

”Pentru mine a fost o surpriză plăcută deoarece eu nu am fost în politică până acum, însă am avut foarte mare încredere să accept această propunere deoarece viziunea domnului primar este foarte compatibilă cu a mea și, anume, sprijină proiectele și oamenii competenți”, a spus Oana Matache.

Alegerea a venit, firesc, la propunerea făcută de actualul primar Constantin Toma, așa că de miercuri, Oana Matache a fost numită, oficial, membră a Partidului Social Democrat

”Facem în continuare achiziții de oameni valoroși, tineri sau oameni cu foarte mare experiență, astfel ca la următorul mandat  să avem o echipă care să mărească și mai mult capacitatea de dezvoltare a municipiului Buzău, să reușim să ne atingem viziunea de ”Buzău, oraș magnet”. Oana Matache vine deja dintr-o lume a tinerilor, cu studii în străinătate. A lucrat în Germania.  Am remarcat-o prin faptul că a creat la Buzău un centru educațional, în germană și engleză. Ea este cea care dezvoltă și ceea ce numim și se va numi, din septembrie, ”Școala din parc”.

Oana Matache, propusă și pentru Consiliul Local

Oana Matache a impresionat prin determinarea cu care își duce la capăt proiectele, fapt care l-a determinat pe actualul primar să o includă pe lista viitorilor consilieri locali.

”Oana este deja de câteva luni membră PSD. M-am gândit și am acordul președintelui Marcel Ciolacu să promovez acești tineri, precum Oana Matache, în Consiliul Local sau în alte funcții care se vor ivi în viitor, chiar în Parlamentul României.  Vom face o combinație de tineri și oameni valoroși din PSD. Nu mi-a fost ușor acești patru ani cu defecțiunile acestea ale consilierilor locali ai PSD-ului care votau altfel sau când lipseau, când nu le convenea ceva. Am fost nevoit să mai fac compromisuri , să găsesc înțelegere la consilieri din alte partide. Eu îmi doresc la viitoarele alegere să am cel puțin 12 consilieri locali PSD alături de mine pentru a putea continua proiectele pe care le avem,  a spus Constantin Toma.

Oana Matache a studiat în Marea Britanie și Germania și are o bogată experiență în management și în activitățile cu ctinei.

”Am absolvit Universitatea Sheffield din Marea Britanie, am studiat și la Institutul Goethe Germania și am lucrat atât cu copiii cât și la Agenția de Dezvoltare București–Ilfov, astfel încât am experiență și pe parte de management și pe parte de lucru cu copiii”, a spus Oana Matache.

Pe de altă parte, PSD a anunțat că este pregătit de alegeri.  

”Suntem pregătiți pentru campania electorală dacă aceasta va avea loc și alegerile vor avea loc în septembrie. Avem candidați în toate UAT-urile, în toate cele 87 din județ. Acum lucrăm la listele de consilieri locali. Nu avem probleme de organizare”, a spus Romeo Lungu.