Actualitate

Buzoienii își plănuiesc deja vacanța de vară. Prețurile pentru pachetele early booking

Românii au învățat să-și plănuiască vacanțele, iar trendul se menține și la Buzău. În agențiile de turism este forfotă în această perioadă mai ceva ca în plină vară. Buzoienii se gândesc deja la mare și la zilele de relaxare la soare așa că au ieșit în căutarea celor mai bune oferte. Iar momentul este cel mai bun. O spun specialiștii, care au oferte chiar și la jumătate de preț față de cît ar plăti în plin sezon. Cele mai atractive sejururi rămân cele din Turcia, urmate de vacanțele în Bulgaria. Litoralul românesc este, în schimb, prea scump pentru cele mai multe buzunare.

O vacanță bine plănuită vă poate aduce relaxarea de care aveți nevoie în zilele toride de vară. Asta au învățat și turiștii buzoieni care în această perioadă au luat cu asalt agențiile de turism în căutarea vacanței perfecte. Cei mai mulți vor mare, soare și relaxare. Alții vor să se și bronzeze dar să și viziteze. O altă categorie o reprezintă cei care vor să imbine statul la soare cu adrenalina și setea de cunoaștere. Indiferent ce categorie de turiști le trece pragul, agenții de turism sunt pregătiți să le arate cele mai bune oferte.
Însă decisiv rămâne tot prețul, iar aceasta este perioada cea mai bună pentru achiziționarea vacanței de vară.
”Ianuarie-februarie în general sunt lunile preferate de turiști pentru achiziționarea vacanțelor, pentru că au reducerea de early booking. În unele cazuri, această reducere poate însemna pentru turiști reduceri de până la 50 la sută, cu plata unui avans de doar 10 la sută. Vacanțele pornesc de la 800 de euro hotel 4 stele all inclusiv în Alanya, în luna iunie. Altfel, acest pachet, prețul standard ar fi de 1200 de euro”. spune Carmen Bălan, manager agenție de turism. Prețul însă este influențat de perioada în care va fi vacanța, de numărul de stele pe care le are hotelul, dar și de destinația aleasă. În final, turiștii buzoieni au clasat pe primul loc Turcia.
România rămâne o destinație scumpă chiar și pentru turiștii care vor să achiziționeze pachetele în extrasezon. Așa că cei care nu vor o destinație mai îndepărtată precum Turcia sau Grecia, dar nici litoralul românesc, merg în Bulgaria.
”Vacanțele pe litoralul românesc, să spunem la un hotel all inclusiv, pentru 7 nopți, o familie cu copii,  ar fi de 4000 de lei cu tot cu reducere, în Bulgaria în schimb aceasta vacanță o regăsim la 700-800 de euro ”, a mai spus Carmen Bălan.

Ofertele reduse sunt valabile până la sfârșitul lunii, așa că cei care încă nu s-au hotărât  unde vor să meargă în vacanță mai încă timp la dispoziție. Turiștii nehotărâți se pot lăsa pe mâna specialiștilor, care au chiar și un horoscop al vacanțelor. Mai exact, destinațiile de vacanță sunt alese în funcție de zodia turistului .