Alertă Coronavirus Buzău

CÂND ÎNCEPE ȘI CUM SE VA REALIZA TESTAREA PENTRU STABILIREA GRADULUI DE IMUNIZARE A BUZOIENILOR. Campania va arăta câți am trecut prin boală

MInisterul Sănătății va da startul unei testări în masă a populației, care se va realiza în fiecare județ în parte, urmând a fi selectate trei laboratoare în care vor fi prelucrate aceste teste.Testarea, care va fi făcută cu acordul pacienților,  va arăta dacă oamenii au anticorpi, adică dacă au trecut prin boală fără să știe.  

”În fiecare judeţ vor fi selectate 3 laboratoare. La aceste laboratoare se vor prezenta pacienţi pentru seturi de analize pentru diverse patologii. Vom solicita acestor pacienţi să folosim serurile reziduale în care vom căuta anticorpi. INSP va face acest studiu şi ne va da şi rezultatul. Li se va lua sânge pentru analizele pentru care s-au prezentat. Din acest sânge noi luăm serul rezidual din acest sânge pe care îl vom folosi, cu acordul informal al acestor pacienţi”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la Digi24.

Numărul oamenilor care vor fi testați va fi diferit de la un judeţ la altul.

”Diferă de la un judeţ la altul. În general, 29.019 pacienţi. După 1 iunie va începe, selectăm laboratoarele, recoltăm serurile şi mergem cu ele la INSP. La sfârşitul lunii iulie, începutul lui august vom avea şi rezultatul”, a declarat ministrul.

Testarea va avea rolul de a verifica nivelul de imunizare a populaţiei, dar şi de răspândire a virusului, la trei luni de la debutul pandemiei în România.