Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

(UPDATE) CÂTE CADRE MEDICALE DIN SPITALUL JUDEȚEAN BUZĂU S-AU INFECTAT CU CORONAVIRUS. Vești despre medici cunoscuți

UPDATE: Încă trei angajați ai Spitalului Județean Buzău au fost infectați cu coronavirus, ceea ce ridică numărul cadrelor medicale contaminate la 42. Ultimii pe listă sunt un brancardier de 39 de ani, soția lui, care este asistent de farmacie la Boli Infecțioase și o infirmieră, de asemenea de la Boli Infecțioase.

ȘTIRE INIȚIALĂ: 39 de angajați ai Spitalului Județean Buzău s-au infectat cu coronavirus, de la începutul pandemiei de coronavirus, a anunțat la Focus Tv, luni seară, managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian.

Conform sursei citate, 39 de angajați au fost diagnosticați până acum cu COVID-19: 7 medici, 18 asistente medicale, 11 infirmiere şi 3 îngrijitoare.

“Majoritatea s-a întors la serviciu. Mai sunt 15 cadre medicale în spital, la această oră. În rest, unele s-au întors la serviciu, altele urmează să-şi reia activitatea. În nicio secţie nu e o situaţie critică, în care să nu se funcţioneze din cauza lipsei de personal. La Chirurgie Plastică au fost confirmaţi 3 medici, dar aici sunt în total 5 medici, aşa că nici aici nu e o problemă de funcţionare iar vestea și mai bună este că testele efectuate la pacienți și la celelalte cadre sunt negative”.

Managerul Spitalului Județean Buzău a adăugat că  medicii care au fost infectați cu noul coronavirus în primul val au revenit deja la serviciu în timp ce alții urmează să-și reia activitatea, zilele acestea.

” Primii medici care au fost infectați, domnul doctor Coliof a revenit la serviciu, domnul doctor Ursăchescu urmează să revină la muncă la sfârșitul săptămânii. Deci, cei din primul val s-au întors, urmând ca ceilalți, după ce trec prin această internare și sper să treacă cu bine, să revină la spital”