Alertă Coronavirus Buzău

SOLUȚIILE PENTRU COADA LA POLICLINICĂ. Coridoare de acces separate! Dacă buzoienii respectă și asta

Se caută soluții, la Buzău, pentru rezolvarea problemelor de la Policlinica Titulescu, cea mai mare din municipiu, unde zilnic zeci de persoane se înghesuie fără a respecta regulile pentru combaterea coronavirusului. Autoritățile de sănătate publică și reprezentanții Policlinicii poartă noi discuții pentru a găsi cea mai bună soluție în vederea evitării cozilor care se formează la intrarea în unitate. Una dintre variante este aceea a amenajării unei căi de acces suplimentare în policlinică astfel încât buzoienii să nu mai aștepte toți în același loc, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scîntei în emisiunea Sens Direct de la Focus Tv: ” Vreau să am o discuție din nou cu reprezentanții policlinicii, să mai facem o cale de acces pentru a descongestiona zona de acces principală și după aceea să încercăm, dacă eșuăm și cu această măsură, să solicităm și alt ajutor”

Deși pacienții care vin la cabinetele medicale din policlinică sunt programați la anumite ore, nimeni nu respectă acest lucru. Așa că autoritățile de sănătate publică fac și un apel către buzoieni să înțeleagă situația prin care trecem, legată de nevoia respectării unor măsuri de distanțare socială, pentru a evita orice risc de îmbolnăvire.

Eu cred că trebuie cineva să facă permanent ordine în afara policlinicii. Oamenii înteleg foarte greu ideea de distanțare și de așteptare. În policlinică sunt admiși în așa fel încât să nu se creeze aglomerație în interior pentru că acolo riscul e și mai mare. Ei sunt programați la niște ore, ore care însă nu se respectă. Oamenii trebuie să înțeleagă faptul că e același lucru dacă se înghesuie unii în ceilalți sau stau la distanță, intră tot atunci la policlinică”, a declarat dr.Scântei.

Apelul autorităților vine în contextul în care în fiecare dimineață, la intrarea în Policlinica Titulescu din Buzău, zeci de persoane se înghesuie așteptând să fie strigați pentru a intra în cabinetele în care au nevoie să fie văzuți de medici ori să li se preia analize.

Portalul șansanews.ro a prezentat aici imagini surprinse în curtea Policlinicii Nicolae Titulescu din Buzău, imagini care arată că cei care nu respectă regulile de combatere a coronavirusului sunt chiar cetățenii cei mai vulnerabili, în vârstă și bolnavi.  Din imaginile postate se poate observa că unii dintre buzoieni nu poartă mască, alții poartă echipamentul de protecție însă nu corespunzător, masca în barbă fiind observată în mai multe cazuri, iar de distanță nici nu poate fi vorba. Cei mai mulți cetățeni sunt în vârstă, deci vulnerabili, însă chiar și așa nu respectă distanța fizică față de ceilalți pacienți iar masca o poartă fiecare cum consideră, numai corect nu.