POLITICĂ

Cine a fost colonelul Ion Frunză, fost ofiţer de informaţii, suspectat de infectare cu noul coronavirus

colonel Ion Frunza
Decesul intempestiv al unui fost ofiţer de informaţii de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, (D.G.I.P.I.) Buzău la Unitatea de Primire Urgenţe (U.P.U.) a Spitalului Judeţean de Urgenţă, produsă la sfîrşitul săptămînii trecute, peste care s-a suprapus, indusă artificial, suspiciunea că decedatul ar fi fost contaminat cu noul coronavirus a generat o sarabandă de zvonuri  care au pus pe jar opinia publică buzoiană.
Realitatea crudă a fost că ofiţerul de informaţii Ion Frunză, fost poliţist la “Economic” în Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Buzău, a pierdut lupta cu bolile care-i şubrezeau sănătatea, principalul factor de comorbiditate fiind diabetul. Ion Frunză, un poliţist model şi un profesionist impecabil, cel care a lucrat unele dintre cele mai grele dosare din domeniul evaziunii fiscale din mafia alcoolului de la Buzau si ni numai, a trecut de la “Economic” la D.I.P.I., structură din care a ieşit la pensie medical, după ce toţi cei din jurul său l-au sfătuit să lase totul şi să-şi păstreze sănătatea. Pînă la urmă, după ce în Poliţie a fost avansat de trei ori “la excepţional”, comisarul-şef Ion Frunză, în vîrstă de 52 de ani, s-a pensionat medical în 2016 de la D.I.P.I. şi s-a ocupat de familie şi de stupii săi pe care-i îngrijea asiduu.
Faza 1: Aşadar, sîmbătă, am avut următoarea relatare: un fost ofiţer D.I.P.I. a decedat la U.P.U. avînd pe fond o stare de sănătate şubredă s-a decompensat şi în scurt timp a murit.
Faza 2: „prieteni de familie” au simţit nevoia să ceară unor oficialităţi medicale să-i facă testul COVID-19 pentru că omul ar fi  fost <<răcit>> acum două săptămîni” ceea ce era, evident, o minciună.
Faza 3: „autorităţi medicale sau la cererea expresă a unor oameni bine informaţi şi cu mari ambiţii, “prieteni de familie”.
Faza 4: S-au prelevat probe şi s-a făcut testul P.C.R. Între timp a apărut pe siteuri ştirea, iar familia Frunză a fost privită ca una de care trebuie să te fereşti.
Faza 5: Ştirea s-a rostogolit iar familia colonelului Frunză a trebuit să dea tot felul de explicaţii.
Faza 6: Rezultatul testului P.C.R., “Negativ”.
Faza 7: Colonelul Frunză a murit oficial, conform autopsiei de “infarct miocardic acut.”
Faza 8: Explicaţii ulterioare: familia a transmis cît a putut adevărul, dar colonelul Frunză fusese, deja, suspect de COVID-19. Şi, aşa, un om extraordinar în viaţa de familie şi profesională a devenit un pericol public.
Azi, colonelul Ion Frunză va fi înmormîntat, la ora 13, la cimitirul de la capătul cartierului Micro 14.
P.S. Materialul de faţă nu se vrea a fi interpretat că buzoienii nu trebuie să testeze pentru depistarea contaminării sau nu cu noul coronavirus. Dimpotrivă! Doar că această operaţiune trebuie făcută avînd la bază nişte suspiciuni ridicate de specialişti şi nu de către ,,oameni de bine”, poate unii dintre ei interesaţi să facă rău şi nu bine celor din jur, urmărind să atingă ţinte meschine folosind inclusiv panica generată de pandemia produsă de noul coronavirus.