Alertă Coronavirus Buzău SĂNĂTATE

DIRECTORUL DIRECȚIEI DE SĂNĂTATE PUBLICĂ BUZĂU, CRISTINA UNGUREANU, ARE COVID-19. Ce se întâmplă cu activitatea DSP?

După medicul epidemiolog al Direcției de Sănătate Publică Buzău, Carmen Scîntei care a fost diagnosticat cu infecție cu coronavirus, și directorul instituției, Cristina Ungureanu, a fost internat în spital, având COVID -19. Sunt, practic, cei mai importanți oameni din DSP Buzău, instituția care gestionează criza coronavirusului, de la testarea pacienților până la anchete epidemiologice ce trebuie să fie desfășurate după fiecare infectare cu coronavirus.

”Atât directorul instituției, Cristina Ungureanu, cât și medicul șef epidemiolog, dr. Carmen Scîntei, au fost testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Cele două au fost internate la Spitalul Județean de Urgență Buzău, iar starea lor de sănătate este bună. Atât dna. Cristina Ungureanu, cât și dna. dr. Carmen Scîntei vor lucra în continuare cu toate resursele disponibile și pe perioada de internare în spital.”, anunță joi Prefectura Buzău.

În lipsa celor doi oameni cheie, dr. Scîntei și Ungureanu, activitatea DSP Buzău va fi coordonată de directorul economic, Daniela Dumitru, iar managementul sanitar va fi asigurat de doi medici epidemiologi: dr. Valentin Barbulis și dr. Mirela Iorgu.

”Acest episod este încă o dovadă a seriozității cu care trebuie tratată această boală, fără a ignora recomandările date zilnic de specialiștii din sănătate. Totodată, vedem clar că pericolul infectării cu noul Coronavirus nu a trecut și că acesta îi afectează pe toți, indiferent de funcție sau de poziția socială”, mai transmite Prefectura Buzău.

Autorul știrilor

Cristina Sterian

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Cum se face ca se imbolnavesc nunai persoanele cu functii importante si care cunosc foarte bine masurile de preventie si de protectie impotriva virusului? Printre oamenii de rand nu am vazut si auzit nici un singur caz ,nici printre vânzătorii magazinelor care lucreaza non stop cu oamenii, nici printre noi frizerii care lucram non stop cu clientii de care suntem foarte apropriati. Sunteti niste mincinosi !