SĂNĂTATE

(UPDATE) DR.CARMEN SCÎNTEI, CONFIRMATĂ CU COVID-19 LA 1 IULIE, A REVENIT LA SERVICIU. Primele declarații ale medicului epidemiolog

UPDATE: În direct în emisiunea Focus News, de la Focus Tv, medicul epidemiolog Carmen Scîntei a vorbit despre perioada grea prin care a trecut, despre ce înseamnă noul coronavirus și cât de periculos poate fi.

“ A fost o perioadă dificilă și n-aș dori nimănui să treacă prin așa ceva. Ca să crezi, trebuie s-o trăiești. Este un virus destul de urât, parșiv, care evoluează diferit și care, chiar dacă apare ca un virus de casă, poate să devină agresiv pentru orice individ.”

Grea este perioada în care ești spitalizat, dar foarte dificilă este și recuperarea, a mai arătat medicul Carmen Scântei.

“Perioada de recuperare va fi destul de lungă. Nu am posibilitatea să fac eforturi foarte mari, nici să mă deplasez pe distanțe lungi, intervine oboseala, dureri care apar la nivelul picioarelor și mă obligă să mă așez și să mă odihnesc. Din alte puncte de vedere nu pot spune că prezint alte deficiențe dar e suficientă starea asta de astenie ca să-ți creeze un disconfort. Am trecut prin gripă, e drept că la altă vârstă, dar, ca perioadă de recuperare, e mult mai dificil acum. “

ȘTIREA INIȚIALĂ: Medicul epidemiolog Carmen Scîntei, mâna forte în gestionarea crizei coronavirusului, dar confirmată la rându-i cu COVID-19, s-a reîntors, luni, la serviciu.  Vindecată de infecția cu coronavirus, medicul epidemiolog, care a lucrat inclusiv de pe patul de spital și de acasă, din concediu medical, își va relua activitatea la parametri normali, urmând a gestiona anchetele epidemiologice necesare în jurul bolnavilor cu COVID.

Cristina Ungureanu, directorul Direcției de Sănătate Publică, va mai rămâne o vreme în concediu medical, pentru a se reface complet după ce și ea a fost confirmată cu infecție cu noul coronavirus.

Într-un interviu, marca șansanews.ro, Cristina Ungureanu, dezvăluia aici că simte încă o oboseală permanentă care o împiedica la acel moment să revină la serviciu.

În locul său, activitatea DSP, într-o perioadă extrem de grea, este gestionată de directorul economic al instituției, Daniela Dumitru.