SĂNĂTATE

Dr. Menci explică de ce nu trebuie să renunțăm la ouă. Câte ar trebui să mâncăm

Nu de puține ori auzim că unii oameni renunță să mănânce ouă, pentru că au un conținut ridicat de colesterol, care implicit ar duce și la creșterea nivelului colesterolului din sânge.

Acesta nu e altceva decât un mit, spune reputatul prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, care adaugă că, de fapt, colesterolul este esențial pentru organismul uman, iar fără el omul ar muri.

Un ou are circa 200 de mg de colesterol, concentrat în gălbenuș. Este însă colesterol bun, spune dr. Menci pentru MedikaTv.ro, care ne sfătuiește să nu renunțăm la ouă, pentru că e un aliment complet, bogat în vitamine și alte elemente esențiale pentru buna funcționare a organismului.

Mai multe despre acest aliment ”minune” și de ce e bine să-l consumăm, citiți AICI

Anunţul Buzoian

Implică-te!