Alertă Coronavirus Buzău

IAR AVEM NUMĂR MARE DE INFECTĂRI, LA BUZĂU. Bebeluș, printre ultimii bolnavi diagnosticați cu COVID-19

Nou val de îmbolnăviri cu coronavirus la Buzău.

25 de persoane au fost confirmate în ultimele 24 de ore cu infecție cu coronavirus, Buzăul ajungând la 467 de îmbolnăviri de la începutul pandemiei. Patru dintre pacienți s-au testat din proprie inițiativă, în cadrul unor laboratoare private. Nici un cadru medical din Spitalul Județean nu a mai fost confirmat cu coronavirus, lucru foarte important în contextul creșterii cazurilor de COVID 19 și al necesității ca medicii și asistentele să poată fi în cîmpul muncii pentru a avea grijă de bolnavi. 

Cel mai mic bolnav cu coronavirus din ultimele 24 de ore are doar un an  iar cel mai vârstnic are 83 de ani. Cu toții au fost internați fie în spitalul din Rm.Sărat, fie la Spitalul Județean.

Pe  de altă parte,  și astăzi vor fi externați din spitalul Rm.Sărat pacienți cu coronavirus asimptomatici. Ieri, au plecat din unitatea medicală 33 de bolnavi pozitivi, dar fără simptome iar unul a fost externat, având teste negative. Astăzi, cadrele medicale urmează să facă o nouă evaluare a stării pacienților cu coronavirus  și să decidă câși vor mai fi lăsați să plece acasă.

Odată externați din spital, bolnavii de coronavirus,  în cazul cărora testele au rămas pozitive dar simptomele sunt absente, vor trebui să stea în izolare la domiciliu câteva zile, până când se vor împlini cele 14 zile de izolare, de la momentul internării. Aici vor trebui să nu intre în contact cu restul familiei, pentru a nu risca să transmită virusul.

Odată ce ajung la domiciliu, pacienții au așadar obligația de a anunța medicul de familie pe listele căruia sunt înscriși. La rândul său, un medic de familie trebuie să  monitorizeze telefonic pacientul. Situația a stârnit un val de revoltă în rândul medicilor de familie care reclamă hibe legislative, spunând că Direcția de Sănătate Publică ar trebui să-i înștiințeze cu privire la externarea bolnavilor care sunt încă pozitivi și să nu lase lucrurile la latitudinea pacienților, care pot anunța sau nu medicul de familie cu privire la externarea sa.

Județul Buzău numără, așadar, 467 de cazuri de coronavirus de la debutul pandemiei, un număr de 250 de persoane vindecate și 10 decese.