Actualitate Șansa de Pogoanele Social

INCREDIBIL! COPIL CU MEDIA 8 NEREPARTIZAT LA LICEU. Alții au intrat cu medii de 2 și 3. Cine e de vină?

Situații incredibile la Buzău, după prima etapă de repartizare computerizată la liceu. Copii buni, de la școli de renume, au rămas fără loc la liceu, din cauza completării necorespunzătoare a fișelor de înscriere.

191 de absolvenți de gimnaziu au fost respinși, cei mai mulți dintre ei, respectiv 100, copii cu medii peste 5, iar mulți foști elevi ai unora dintre școlile de prestigiu din municipiu. Mulți absolvenți ai Școlii nr. 11 dar și copii de la Școala Gimnazială George Emil Palade au rămas fără loc la liceu, deși aveau medii de admitere cuprinse între 5 și 8. De asemenea, un elev de la școala din Glodeanu Siliștea, care avea media de admitere 8,15, a fost respins. Așa se face că în timp ce copii cu media 2 au prins un loc la liceu, elevi care s-au străduit de-a lungul claselor 5-8 și care s-au pregătit pentru Evaluarea Națională și au obținut rezultate destul de bune, vor ajunge la o școală profesională.

Motivul pentru care s-a ajuns în această situație: completarea unui număr mic de opțiuni în fișele de înscriere. Părinții nu au trecut un număr suficient de mare de opțiuni, astfel încât să fie siguri că elevii vor ajunge la liceu, așa că la repartizarea computerizată copiii au rămas pe dinafară.

În județul Buzău, după prima etapă de repartizare la liceu, doar 5 unități de învățământ mai au 57 de locuri libere, fiind vorba despre licee tehnologice din mediul rural, respectiv: Smeeni, Vernești, Beceni. De asemenea locuri libere mai usnt la Liceul Tehnologic Victor Frunză Rm. Sărat și la Liceul Teoretic Pogoanele.

Pe de altă parte, 11 copii din Buzău, care au optat pentru licee din alte județe, au fost respinși după prima etapă de repartizare.