Alertă Coronavirus Buzău

NU LASĂ LOC DE INTERPRETĂRI. Ministerul Sănătății anunță că măsurarea temperaturii la intrarea în magazine și instituții este OBLIGATORIE

A stârnit ample dezbateri, fiind o măsură contestată de mulți, însă chiar și așa, Ministerul Sănătății vine cu precizări ferme și anunță că triajul epidemiologic, care include măsurarea temperaturii corporale, se aplică obligatoriu în cadrul instituţiilor sau autorităţilor publice, operatorilor economici şi profesioniştilor.

 ”Facem precizarea că,  pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spaţiu închis, fie din cadrul unei instituţii publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât şi celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienţi, consumatori. De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măştii de protecţie i se poate interzice intrarea în spaţiul închis”precizează Ministerul Sănătăţii. 

La măsurarea temperaturii, care se va realiza prin termometrul noncontact, se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului. Mai mult, în cazul în care temperatura depăşeşte 37,3 grade Celsius, se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus. 

În cazul spaţiilor comerciale, nu se aplică obligaţia ca un client să fie însoţit de o persoană din sediu.

Mai multe detalii, puteți citi accesând www.medikatv.ro.

Autorul știrilor

Cristina Sterian

- absolvent al Facultăţii de Limba şi Literatura Română
- activitate jurnalistică din anul 2000 şi până în prezent în cadrul Focus FM, Focus TV şi Şansa Buzoiană
- corespondent regional agenţie de presă News.ro

Adaugă comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

Anunţul Buzoian

Implică-te!

Publicitate