Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

NUMĂRUL CAZURILOR NOI DE COVID-19, ÎN SCĂDERE! Cifrele zilei, la Buzău

Buzăul se menține pe un trend descendent în ceea ce privește numărul cazurilor noi înregistrate într-un interval de 24 de ore, fapt ce ar putea arată o încetinire a transmiterii comunitare la nivelul județului. Totuși, autoritățile raportează evoluții în focarele deja existente.

Concret, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 13 noi cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, șase dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 fiind din focarul declarat la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională din Rm.Sărat. Mai multe detalii despre evoluția focarului aici.

Restul de 7 persoane diagnosticate în ultimele 24 de ore sunt cinci buzoieni care s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe cu simptome specifice bolii, și două persoane care fac parte din programul pacienților dializați.

Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse intre 32 și 63 de ani.

De la debutul pandemiei și până pe 13 septembrie, Buzăul a înregistrat un total de 2.555 de cazuri de COVID-19. Dintre aceștia, 1891 s-au vindecat, iar 91, din păcate, au decedat.

În continuare, locurile de spitalizare pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2 reprezintă o problemă astfel că autoritățile de sănătate publică au decis ca  63 de persoane confirmate pozitiv să rămână acasă, în izolare. Sunt pacienți asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară.