SĂNĂTATE Șansa de Ramnicu Sărat

Optimism! Spitalul de suport pentru COVID-19 din Rm.Sărat a externat primii doi pacienți de coronavirus, declarați vindecați/ Cum se simt ceilalți bolnavi

Premieră în Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unitate de support pentru tratarea bolnavilor de COVID 19.

Spitalul a externat primii doi bolnavi de coronavirus care s-au vindecat în urma tratamentului primit în unitatea de la Râmnicu Sărat, sub monitorizarea medicilor de acolo. Este vorba despre cei doi bărbați, care sunt rude, din zona Pătârlagele, în cazul cărora testele pentru coronavirus s-au pozitivat de două ori în interval de circa 2-3 săptămâni.

Cei doi au fost externați joi  după ce două teste pentru coronavirus au ieșit negative în ultimele cinci zile.  Vor trebui însă să stea alte 14 zile în izolare la domiciliu pentru a se asigura că nu mai prezintă niciun risc.

În spitalul din Râmnicu Sărat mai sunt acum doi bolnavi de COVID 19. Unul dintre ei ar putea fi externat chiar în prima zi de Paște. Celălalt este, de asemenea, în stare mai bună dar mai rămâne spitalizat câteva zile.

Vindecarea primilor doi bolnavi de COVID 19 a adus optimism si a dat putere de muncă, în continuare, medicilor si asistenților din Spitalul Ramnicu Sarat.

Acum e o stare de normalitate. Ne-am obișnuit și noi și pacienții cu circuitele. Ca orice început a fost un pic mai greu, dar acum lucrurile sunt destul de bune în spitalul nostru”, a declarat directorul Spitalului Municipal Rm. Sărat, Adrian Danielescu.

Județul Buzău are 14 cazuri confirmate de infecție cu coronavirus. 475 de persoane se află în centrele de carantină iar alte 248 de persoane sunt izolate la domiciliu.