Actualitate SĂNĂTATE

PRIMUL VAL DE CANICULĂ DIN ACEASTĂ VARĂ, LA BUZĂU. Ce să facem, dar mai ales ce să nu facem

Caniculă și ploi! Astea ne așteaptă astăzi și mâine. Întreaga regiune se află sub o informare de vreme caniculară, dar și sub o atenționare cod galben de ploi și vijelii.

Potrivit meteorologilor, astăzi, vremea va fi călduroasă, izolat caniculară, în regiunile sudice și sud-estice, unde temperaturile maxime se vor încadra între 33 și 36 de grade. Mâine, canicula se va extinde și în vestul țării iar temperaturile vor varia între 32 și 34 de grade. Mai ales în zonele de câmpie din aceste regiuni, disconfortul termic va fi accentuat la amiază, iar indicele temperatură-umezeală  va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Iar aerul va fi greu de respirat si si în urmatoarele zile, cu precădere în zonele de câmpie, unde va fi foarte cald.  

Insă, regiunea de sud est se află și sub o avertizare cod galben de ploi vijelii. Pe parcursul acestei zile, până deseară la ora 20.00, la Buzău, Brăila, Galați, Vrancea si Ialomița, se pot înregistra averse torențiale, tunete si fulgere, vânt puternic si grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 30…50 l/mp.

În contextul în care avem de-a face cu primul val de caniculă, la Buzău, autoritățile vin cu o serie de recomandări, care vizează atât modul în care trebuie să avem grijă de copii, în zilele de arșiță, dar și ce trebuie să facem pentru a trece cu bine peste această perioadă: