Social

RAED ARAFAT NE TAIE POFTA DE VIAȚĂ. După 15 iunie, normalitatea va fi asta

După 15 iunie nu vom putea reveni la normalitatea care era înainte de pandemie. O spune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, care, la acest moment, nu poate preciza dacă, de la jumătatea lunii, va fi sau nu ridicată starea de alertă, însă spune clar că lucrurile nu vor putea fi ca înainte de apariția coronavirusului. Dacă va fi menținută sau nu starea de alertă și după 15 iunie, se va decide peste câteva zile, în funcție de evoluția cazurilor de coronavirus în țară, a declarat Raed Arafat, la TVR.

O relaxare totală ce înseamnă: ne întoarcem la cinematografe, la teatre, la sport cu spectatori în spaţii închise, în spaţii deschise, la restaurante, asta înseamnă revenire totală. Cine îşi asumă acest lucru? Eu, ca persoană, poate să fie decizia oricât să fie, că noi putem merge la cinematograf sau la teatru şi să fie plin, eu n-am să mă duc, de exemplu, pentru că ştiu că există un risc încă.(..) Dacă situaţia nu este stabilă, unele măsuri trebuie să se prelungească. Nu putem renunţa la măşti, nu putem renunţa la anumite măsuri încă de restricţie care vor trebui să fie în continuare aplicate. Locurile unde vin foarte mulţi în zone închise, asta nu trebuie să fie permis, cum o să facem acest lucru? Dacă sunt soluţii, e foarte bine, dar care sunt soluţiile?

În același context, Arafat a explicat că trebuie văzut cum se vor implementa măsurile care rămân în vigoare după 15 iunie, dacă nu va fi menținută starea de alertă.

Dacă nu va fi starea de alertă, trebuie să vedem care va fi modalitatea. Dacă lăsăm totul şi spunem că totul se întoarce la normalitatea de înaintea virusului, eu cred că aici comitem o greşeală majoră şi care s-ar putea să o plătim foarte serios”.

Ce ni se pregătește după 15 iunie, puteți citi accesând www.medikatv.ro.