Divertisment Tineri pentru România

SOPRANA DIANA ALEXE, DINTR-UN CARTIER DIN ADJUD PE SCENA OPEREI DE STAT DIN VIENA. Ce amintiri are despre orașul natal și ce roluri mari pregătește (video EXCLUSIV)

Vrâncenii au încă un motiv de mândrie. O fiică de-a Vrancei a ajuns pe marile scene ale lumii. Și are doar 25 de ani și tot timpul din lume pentru a deveni și mai mult de atât. Diana Alexe este originară din județul Vrancea, a studiat muzica, impulsionată de prietenii din cartier și de profesoara ei din Adjud. În câțiva ani, a reușit să-i vrăjească pe iubitorii de operă, din țară, și mai apoi pe cei din toată lumea. A urcat pe marile scene ale lumii, inclusiv în fața chinezilor a cântat, iar de doi ani este angajată a Operei de Stat din Viena, capitala  muzicii clasice. Deși plecată departe, adjudeanca nu-și uită originile și se declară, prin intermediul unui interviu inedit, exclusiv, marca șansanews.ro și focus fm, o moldoveancă veritabilă.

Diana Alexe a făcut școala generală la Adjud, după care a plecat la Bucureşti, visând să studieze muzica. A urmat cursurile Colegiului Naţional de Arte Dinu Lipatti din Capitală, unde a studiat canto clasic. Ambiţioasă din fire, vrânceanca a continuat studiile muzicale la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, pentru ca mai apoi să câştige concursul la Opera de Stat din Viena. Din 2018, artista a ajuns să aibă sute de concerte, fiind apreciată de publicul amator de operă, dar și de colegii săi.

Totul s-a oprit în loc odată cu pandemia de coronavirus. Spectacolele Dianei Alexe, la fel ca ale tuturor artiștilor lumii, au fost anulate. Nu s-a oprit în loc însă dorința vrâncencei de a evolua. Tânăra din Adjud a continuat să studieze în tot acest timp în care nu a avut spectacole, cu gândul și dorința de  a-și lucra și mai mult vocea, de a se perfecționa, de a-și șlefui talentul lăsat de Dumnezeu.

Într-un interviu inedit, exclusiv, pentru șansanews.ro și Focus fm regional, vrânceanca de 25 de ani, care locuiește în Viena, dezvăluie că de când nu a mai urcat pe scenă, cântă oriunde în casă, -spune ea-”terorizându-și vecinii”.

“ De când a început pandemia, mi-am mutat concertele în bucătărie, mi-am terorizat, probabil,  vecinii.  La începutul pandemiei, mă deprima gândul că nu voi mai vedea acelaşi public numeros în sălile de spectacol, însă am renunțat să mă mai întristez, aplecându-mă asupra mediului online. Aici, am contact cu cei care îmi iubesc muzica, oameni pe care îi vedeam înainte la reprezentațiile mele”.

De curând, Austria a relaxat măsurile impuse de criza coronavirusului și a permis reluarea spectacolelor. Iar vrânceanca noastră a avut deja un prim concert pe scena Operei de la Viena.

“ Austria se numără printre primele ţări din Europa care şi-a reluat întreaga activitate, dând startul cu un concert emoţionant pentru mine, ca solistă în Missa pour deux voix de Cecile Chaminade, cu ansamblu de cor, orchestră şi orgă în Franziskanerkirche ( Catedrala franciscană). Am trăit sentimentul că muzica renaşte… iar şi iar.”

Iar planurile și proiectele vrâncencei nu se opresc aici. Diana Alexe pregăteşte propriul concert de lieduri chiar în luna iulie, organizat de celebra International Piano Foundation Lieven of Hamburg:

“ Fiind an aniversar Beethoven, voi susţine un concert cu lucrări rare scrise de Beethoven pentru soprano, cor şi orchestra Junge Philharmonie Vienna. În privat, studiez un nou rol, Zerlina din Don Giovanni de Mozart, şi îmi continui activitatea la Akademia din Opera de stat Viena”.

Printre ore de studiu, concerte pe scene mari și planuri că va cuceri lumea muzicală, Diana Alexe nu uită de locurile sale natale.  Își aduce aminte cu mult dor și nostalgie de prietenii muzicanți din cartierul în care a copilărit, în Adjud,  dar și de profesoara Ionela Chiriac, cea care i-a descoperit talentul și i-a îndrumat pașii spre muzică. Pe toți îi salută prin intermediul nostru.

Iată mesajul sopranei Diana Alexe, exclusiv pe șansanews.ro și Focusfm, transmis vrâncenilor săi, direct din sala de repetiţii a Operei de Stat din Viena.