Social

SPITALUL JUDEȚEAN FACE ANGAJĂRI! Zeci de posturi sunt vacante

În plină pandemie de coronavirus, Spitalul Județean Buzău încearcă să facă angajări, măcar pe perioada stării de alertă, pentru a rezolva problema deficitului de personal.

În acest sens, consilierii județeni au aprobat un proiect de hotărâre referitor la suplimentarea numărului de posturi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, cu 25. Astfel, potrivit proiectului aprobat de aleșii județeni, pentru asigurarea necesarului de personal de specialitate în unele secţii, s-a majorat numărul total de posturi de la 1583 la 1608, respectiv 14 posturi la categoria „personal mediu sanitar” și 11la categoria „personal auxiliar”. Nevoie de asistente, îngrijitoare dar și personal auxiliar este atât la Secția Pneumologie, la UPU, cât și la Serviciul de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale. La Pneumologie, a fost majorat numărul de posturi de infirmiere de la 12 la 20, dar și de cadre medii, de la 23 la 31. Iar la UPU, ar fi nevoie de 6 asistente. Angajările la Secția Pneumologie şi la Secția UPU-SMURD se vor face pe perioadă determinată, conform legislației din starea de alertă.

“Vom încerca o angajare de urgență, pe perioada stării de alertă, cât ne permite starea de alertă și legislația. Vorbesc de angajări pe diferite posturi din tot spitalul. Din 2019 martie, nu a mai fost făcută nicio angajare la nivelul spitalului, s-au pensionat peste 60 de persoane care nu au mai fost înlocuite și nu avem la acest moment posibilitatea să organizăm examene. În starea de urgență au fost angajate câteva persoane cu preponderență la UPU, pe o perioadă de 6 luni. Dar, acum, legislația ne spune că nu putem angaja decât pe starea de alertă. Astfel, pentru o perioadă de 45 de zile am făcut o listă de solicitări pentru angajări.”, a declarat pentru șansanews.ro, managerul Spitalului Județean, Claudiu Damian.

Personalul va fi recrutat prin selecție directă realizată de către șefii de secții, din rândul voluntarilor care au lucrat la Spitalul Județean Buzău sau dintre persoanele care și-au arătat la un moment dat disponibilitatea de a profesa în  unitatea medicală.