Social

13 persoane reținute pentru trafic de droguri

perchezitii diicot

13 persoane, membre ale grupării de traficanți de droguri destructurată miercuri de procurorii antimafia de la Buzău, au fost reținute pentru 24 de ore. Joi,  cei 13 indivizi dintr-un total de 27 câți au ajuns inițial  la DIICOT, vor fi duși la instanță cu propunerea de arestare preventivă.

Reținerile au avut loc miercuri la finalul a 42 de percheziții care au avut loc  pe raza județului Buzău, dar și a municipiului București, pentru destructurarea unei grupări de traficanți de droguri.
Potrivit anchetatorilor, în perioada februarie 2018 – noiembrie 2019, pe raza județului Buzău a acționat o rețea infracțională formată din 27 persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 51 de ani. Membrii grupării  procurau din diverse surse din țară și străinătate cannabis , droguri de mare risc și diverse produse susceptibile de a avea efect psihoactiv.  Le porționau, ambalau și apoi le vindeau clienților din municipiul Buzău și comunele limitrofe, precum și din București.
Prețurile porneau de la 10 lei/pachețel de substanțe psihoactive  și ajungeau la 50-60 lei/gram drog de mare risc. Membrii rețelei erau extrem de precauți, vindeau substanțe interzise doar persoanelor cunoscute și evitau discuțiile telefonice, fiind preferate întâlnirile directe.

Gruparea era structurată pe trei paliere: primul palier – dealeri principali cu ramificații în alte județe sau în străinătate de unde erau procurate substanțele interzise; al doilea palier – dealeri secundari care se aprovizionau de la dealerii principali sau își ofereau spre vânzare substanțe în mod reciproc; al treilea palier – consumatori. Drogurile erau procurate în principal de pe raza județului Galați și a municipiului București, precum și din străinătate.

În urma perchezițiilor, 27 de persoane au fost duse la audieri, iar în final s-au făcut 13 rețineri.