Vin vești bune pentru întreg colectivul Centrului Școlar pentru Educaţie Incluzivă Buzău. Lucrările de reabilitare a clădirii școlii se vor termina mai devreme decât se estimase inițial, ceea ce înseamnă că elevii vor putea reveni în clasele lor după doar o săptămână de la debutul noului an școlar.

„La Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Buzău constructorul mai are de lucru în această primă săptămână din 13 până în 17, urmând ca elevii să intre în toate sălile de clasă din 20 septembrie. Vor avea o formă de învățământ online în prima săptămână, pentru că nu au toate clasele puse la dispoziție și finalizate. Am informat și Ministerul privitor la acest aspect” a declarat în emisiunea Focus News Ionel Meiroșu, inspector școlar general.
Șeful învățământului buzoian a explicat că deși termenul final de încheiere a lucrărilor era jumătatea lunii octombrie, constructorul a grăbit ritmul de lucru astfel că va termina cu o lună mai devreme. Vor rămâne de executat doar câteva lucrări la exteriorul clădirii, dar care nu vor perturba cursurile.
„Sunt lucrări care se derulează pentru eficientizarea energetică a clădirii. Este un proiect cu finanțare europeană al Consiliului Județean. A început undeva în ianuarie, anul acesta. Ritmul de lucru a fost relativ bun, pentru că sunt în grafic. Intenția a fost de a finaliza lucrările înainte de termen. Mi-au adus la cunoștință de acest lucru și, dacă primul termen era de 16 octombrie, acum s-a revenit asupra lui și s-a anunțat că lucrările din interior vor fi finalizate pe 20, iar ce mai au de lucrat afară nu deranjează cu nimic.” a declarat în continuare Meiroșu.
Lucrările de reabilitare a Centrului Școlar pentru Educaţie Incluzivă Buzău, realizate cu fonduri europene, au început la finele anului trecut. Motiv pentru care, luni bune, cei peste 200 de copii cu dizabilități care învață aici au fost nevoiți să facă doar cursuri online. Este vorba despre copii care prezintă deficiențe grave de tip ADHD, sindrom DOWN sau AUTISM.
Proiectul de reabilitare al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, unul de altfel extrem de util, prevede lucrări de anvelopare a clădirii, de modernizare a instalațiilor electrice și sanitare dar și montarea unor panouri solare. De asemenea, în cadrul proiectului a fost schimbat întregul acoperiș și s-au refăcut sistemele de alimentare cu apă astfel încât tot spațiul să poată corespunde și tuturor normelor de siguranță la incendiu.Valoarea lucrărilor se ridică la aproape 3,2 milioane de lei.
Adaugă comentarii