Tinerii din Rm. Sărat și-au propus să fie cât mai activi în social-media, iar municipalitatea îi susține. Erasmus + și Corpul European de Solidaritate au făcut posibilă călătoria tinerilor prin mai multe capitale europene și țări cu potențial turistic, acolo unde râmnicenii au avut multe de văzut și învățat.
„Noi în momentul de față, la Râmnicu Sărat, implementăm mai multe proiecte, atât prin Corpul European de Solidaritate, cât și prin Erasmus +. Podcastul For Tineresc este la ediția cu numărul 20 și pleacă de la inițiativa a 5 tineri între 18 și 25 de ani. În momentul de față și implementează activitățile începând cu luna iulie”, a declarat Florin Ceparu, expert grupul național de lucru Erasmus +
Tinerii își fac cunoscută activitatea prin podcasturi pe Youtube, unde își prezintă activitățile în cadrul proiectelor de voluntariat sau ideile cu care vor să schimbe anumite aspecte în comunitatea râmniceană. Temele de discuție sunt diverse, țin de dezvoltarea lor personală, de nevoile lor, dar și problemele de care se lovesc.
Clipul video încărcat pe rețelele de socializare cu cel mai mare „boom” din punct de vedere al vizualizărilor este cel în care este tinerii povestesc experiența pe care au avut-o în Turcia. Proiectul e solicitant și obositor, dar nu au lipsit nici momentele haioase, care le-au mai șters din orele nedormite.
Ambasadorii de tineret sunt cei care se ocupă de tot, inclusiv să fie gazde primitoare pentru tinerii voluntari care ajung la Râmnic în schimb de experiență.
„Ei vin la noi, și ei aplică în statele lor de proveniență și ne invită pe noi să fim parte din proiectele lor. Majoritatea sunt parteneriate strategice. Ei au fost în Creta-Grecia, Milano- Italia, Turcia, Strumita-Macedonia de Nord și se pregătesc să plece în Córdoba și Puente Genil-Spania”
Acum, după mai multe schimburi de experiență și podcasturi, tinerii au devenit adevărați influenceri. Rareș Pruteanu spune că demult își doreau să facă ceea ce fac acum, iar într-o singură zi visul a devenit realitate. Un work-flow s-a format treptat și încă se formează cu fiecare episod, tinerii pomițând publicului o serie de surprize.
„Ideea de a realiza un podcast al nostru, în Râmnicu Sărat ne-a venit de ani de zile. Și în ciuda unor discuții și mici pregătiri, totul a rămas în aer. Asta până când Florin m-a sunat într-o zi, hotărât, să facem podcastul. Totul a fost cumpărat în acea zi, și ulterior am început să filmam. Ușor, ușor, ne-am format un work flow, și cu fiecare episod și zi de filmare, ne apropiem mai mult, ca echipă. Pentru mine podcastul reprezintă o mică mașinărie de încapsulare a amintirilor. Fiecare episod este o mică pagină în care scrie povestea, gandurile și impresiile cuiva care a contat în istoria Râmnicului. Îmi doresc ca acest proiecțel al nostru să continue și după finanțarea pe proiectul Fortineresc de la Corpul European de Solidaritate, pentru că potențialul este enorm”, afirmă Rareș Pruteanu
Adaugă comentarii