Actualitate

Acțiune în sistem cascadă organizată de polițiștii din Buzău și Vrancea. Zeci de permise au fost reținute

Amplă acțiune organizată de polițiștii de la Rutieră cu scopul de a-i determina pe șoferi să conducă mult mai prudent și să respecte toate regulile în trafic. Joi după amiază, între orele 14.00 și 19.00,  poliţiştii Serviciului Rutier Buzău, în colaborare cu poliţişti din Vrancea, au organizat o acţiune în sistem cascadă, având ca scop depistarea soferilor care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora. În cadrul acțiunii, poliţiştii au depistat 66 de şoferi „grăbiţi„ care au călcat prea tare pedala de acceleraţie, iar dintre aceştia 20 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile. Cu cea mai mare viteză a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 28 de ani din Bucureşti, care rula pe DN2E85, în afara localităţii Racoviţeni cu 170 km/h. Alți 8 șoferi au predat permisele după ce au încălcat alte reguli în trafic.

„În data de 30 septembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 154 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 28 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate. Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (19), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (19),  dar şi 29 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 67.000 de lei”, anunță IPJ Buzău.

De asemenea, polițiștii rutieri au întocmit și un dosar penal unui tânăr de 19 ani care a circulat pe DJ203K și a provocat un eveniment rutier ce s-a soldat cu pagube materiale. Șoferul avea o alcoolemie de 0,55 mg/l și nici nu deținea permis de conducere. Mai multe detalii despre acest caz găsiți aici.