Distracție cât cuprinde și activități educative gratuite. Totul este posibil la ”Școala din parc”, program pe care Primăria Municipiului Buzău în colaborare cu Centrul Cultural și Educațional ”Alexandru Marghiloman” îl derulează pentru al treilea an consecutiv și care promite o vară încărcată de evenimente. Luni, 9 mai, ziua este încărcată de surprize pentru cei mici.
După doi ani de pandemie, ”Școala din Parc”, vine cu un program mult mai bogat în activități cât mai interesante pentru cei mici. De la ateliere de dactilopictură până la ateliere de gastronomie, teatru în aer liber și chiar lecții de limbi străine, organizatorii își propun să-i distreze pe copii dar, în același timp, să –i învețe cât mai multe lucruri interesante.
”Ne dorim să păstrăm colaborarea cu instituțiile partenere din anii trecuți și să invităm și alte instituții/ ONG-uri, personalități să se alăture proiectului. În program sunt incluse:
- activități didactice ( cursuri de scris, cursuri de limbi străine, ateliere de experimente, ateliere cu jucării STEAM etc.)
- Activități educative ( ateliere de dezvoltare personală, atelier micii grădinari, ateliere de economie circulară, ateliere de combaterea risipei alimentare, cursuri despre ecologie și protecția mediului etc)
- Ateliere artistice( curs de pictură, ateliere de teatru, atelier de actorie, ateliere de cinematografie și foto, origamii, teatru pentru copii, ateliere muzicale etc.)
- Activități recreative ( jocurile copilăriei, pictură pe asfalt, jocuri de societate, jocuri în grup, explorare mediului înconjurător)
- Știință& Tehnică : ateliere de astronomie cu specialiști , robotică, experimente științifice”, au spus organizatorii.
Luna mai este încărcată de evenimente, organizate în Parcul Marghiloman, însă în perioada următoare vor fi organizate activități și în Parcul Tineretului și Parcul Crâng.
”Ne propunem ca anul acesta să realizăm un program special dedicat pentru adolescenți, suntem în faza incipienta a proiectului, colectăm date despre consumul cultural și educațional în rândul adolescenților, apoi va urma o sesiune de întâlniri cu aceștia pentru a vedea care sunt nevoile reale ale lor. Toate datele și analizele vor conduce la realizarea unei strategii pe termen lung pentru construirea unui HUB educațional și cultural special creat pentru adolescenți.
O altă surpriză a proiectului este că de anul acesta vom avea și o serie de ateliere și întâlniri împreună cu părinții și bunicii, activități de familie, dar și excursii de o zi în împrejurimile orașului”, a spus Oana Matache, viceprimarul municipiului Buzău.
Adaugă comentarii