Actualitate

Alarmă la benzinărie! Polițiștii, chemați de urgență să ridice un pistol găsit în toaletă

A fost alertă vineri seară într-o benzinărie din Mărăcineni. Polițiștii au fost chemați de urgență de angajații stației de carburanți după ce aceștia au descoperit o armă uitată în toaletă.

Un echipaj de la Poliția Municipiului Buzău s-a prezentat de urgență la fața locului și a stabilit că era vorba despre un pistol neletal, folosit pentru autoapărare. Oamenii legii au ridicat arma și au demarat cercetări pentru a stabili identitatea proprietarului. Nu a durat mult și au dat de urma acestuia. Este vorba despre un tânăr de 23 de ani, din Câmpulung Moldovenesc. Tânărul, taximetrist de meserie, se întorcea de la București spre casă. În drumul său a oprit la benzinărie pentru câteva minute, timp în care și-a lăsat arma, fără să-și dea seama, în toaletă.

“În data de 23 septembrie, personalul unei  stații de carburanți din comuna Mărăcineni, a sesizat dispeceratul Poliției municipiului Buzău, cu privire la faptul că în toaleta stației de carburanți a fost găsit un pistol. Având în vedere sesizarea, la fața locului au fost direcţionaţi poliţişti din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, care au desfășurat activități specific şi au stabilit că proprietarul armei este un tânăr din Câmpulung Moldovenesc, despre care s-a stabilit că, în cursul aceleiaşi zile, în timp ce se afla în tranzit către domiciliu, a pierdut arma neletală deţinută pentru autoapărare, tip pistol, în incinta staţiei de carburanţi”, anunță IPJ Buzău.

Neatenția tânărului l-a costat destul de mult. Pe lângă faptul că a fost amendat, în următorii 5 ani nu va mai avea dreptul să dețină o armă.

“Bărbatul a fost invitat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, unde a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5000 de lei, pentru pierderea armei neletale supuse autorizării, conform prevederilor Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor. De asemenea, poliţiştii au aplicat și sancțiunea complementară a anulării dreptului de deținere, de port și folosire a armelor pentru următorii 5 ani, conform aceluiaşi act normativ.”