Actualitate

(UPDATE) ALERTĂ LA ECONOMIC! Un cadru didactic care a predat la mai multe clase, confirmat cu COVID-19. Până când se vor organiza cursuri online

UPDATE 1: DSP Buzău a evaluat situația de la Colegiul Economic și a decis să propună Comitetului Județean pentru Situații de Urgență ca unitatea să treacă în scenariul roșu. Până la o decizie finală a CJSU, cursurile se vor desfășura exclusiv online astfel încât elevii și cadrele didactice să fie în siguranță. În continuare, profesorii de la Economic vor fi monitorizați iar dacă timp de 14 zile cadrele didactice care au intrat în contact cu profesoara confirmată cu coronavirus nu vor prezenta simptome, își vor putea relua activitatea normală.

ȘTIREA INIȚIALĂ: O profesoară  care predă la Colegiul Economic din Buzău a fost depistată cu coronavirus. Confirmarea infecției cu coronavirus a venit miercuri, DSP Buzău urmând să decidă cum este cel mai bine să fie desfășurate cursurile în continuare, dacă unitatea de învățământ trebuie închisă și să fie aplicat scenariul roșu, sau dacă poate rămâne scenariul galben.

Până să afle că a contractat virusul, cadrul didactic diagnosticat cu COVID-19 a avut ore la 9 clase din Colegiul Economic. Astfel, a predat la clase cu zeci de elevi dar a intrat în contact și cu alți profesori, respectiv 34 de persoane. Având în vedere numărul mare de persoane cu care a intrat în contact, este posibil ca la Colegiul Economic cursurile cu prezența elevilor în bănci să fie suspendate.