Actualitate

Amendă uriașă pentru un agent economic din Buzău. Ce au descoperit inspectorii DSV

Un control fulger făcut în cursul zilei de joi de inspectorii sanitar-veterinari a scos la iveală faptul că nu toți agenții economici sunt corecți când vine vorba despre respectarea legislației din domeniu. Mai exact, avizele și autorizațiile pe care aceștia trebuie să le obțină atunci când desfășoară activitate de comerț sunt, uneori, omise de operatorii economici. Este și cazul unui comerciant de legume din județul Buzău care, ieri, a fost prins de inspectorii DSV, plecați în control cu o echipă de inspectori de la ANAF, fără autorizația sanitar veterinară și pentru siguranța alimentelor. Fapta sa i-a adus vânzătorului o amendă destul de mare.

„Operatorul economic desfășurase activitate de comercializarea legumelor fără să dețină autorizație sanitar veterinară și pentru siguranța alimentelor. Acesta a primit o amendă de 10.000 de lei”, au spus surse din cadrul DSV Buzău.

Operatorul economic era înregistrat la Registrul Comerțului de câteva luni. La momentul controlului, respectivul nu desfășura activitate, însă, din verificările documentelor inspectorii au concluzionat că a vândut legume în ultimele luni, fără să dețină și autorizația emisă de DSV.