Actualitate

ANCHETA ȘI REPLICA! PRIMARUL DIN BECENI: ”Proiectul NU ESTE BLOCAT”

Având în vedere normele deontologice ale presei, publicăm mai jos dreptul la replică al primarului comunei Beceni, Laurențiu Constantin, în urma anchetei jurnalistice publicate aici de șansanews.ro.
În cadrul anchetei, se făcea referire la faptul că un proiect cu fonduri europene ridică mari suspiciuni și era blocat din cauza unor interese personale și de grup ale primarului și ale grupului său de susținători, dar și de interesele altor potentați care manevrează din umbră acțiunile unor actori politici sau funcționari din spațiul public.

Redăm mai jos punctul de vedere al primarului comunei Beceni, Laurențiu Constantin:

”Ținem să vă informăm că în acest moment proiectul “O SANSA pentru Beceni – Impreună reușim” NU ESTE BLOCAT, ultimele plăți făcute de către OIR POCU pentru Primăria Beceni fiind în data de 27.07.2020. Într-adevăr, în luna februarie și martie – pe perioada anchetelor de la DLAF și DNA (cercetări ce au avut loc în urma conflictului dintre Managerul de Proiect V.D. și administratorul firmei care se ocupă de realizarea construcțiilor) proiectul a fost suspendat, iar în luna aprilie, după ce ne-am reorganizat astfel încât să prevenim combaterea virusului COVID- 19 și-a reluat activitatea.

De asemenea, soția, fiul, nepoata sau nepotul primarului nu sunt angajați in acest proiect. Referitor la incompatibilitate, doresc să vă aduc la cunoștință faptul că s-au făcut verificări, în urma cărora s-a dovedit că nu este vorba de incompatibilitate.

Ținând cont că în acest moment, activitățile proiectului se desfășoară în parametri normali, obiective și indicatorii propuși sunt pe cale de a fi realizați, nu văd rostul acestei dezinformări.

Suntem conștienți cu toții că urmează campania electorală, iar în acest moment candidatul PNL de la Beceni este disperat de denigrarea primarului, iar în același timp se leagă de toate ticăloșiile pentru creșterea popularității”.

Aruncarea într-un joc politic a unui proiect social de care trebuie sa beneficieze persoanele din Beceni care au nevoie de sprijin, nu este o strategie demnă pentru o campanie electorală curată.”