Actualitate

Anunț important pentru iubitorii de câini! Se întâmplă deja și durează până la iarnă

Câinii fără stăpân care se plimbă în voie pe străzi au fost dintotdeauna o problemă a Buzăului. Nu de puține ori, haite de câini vagabonzi au putut fi observate pe străzile orașului, atât în centru cât și în cartierele mărginașe, spre disperarea cetățenilor.

În încercarea de a mai reduce fenomenul, autoritățile au pus la punct o campanie de sterilizare a câinilor, de vaccinare și microcipare. Acțiunea a debutat deja, se va desfășura până pe 20 decembrie și urmărește reducerea în timp a numărului câinilor fără stăpân, dar și atragerea iubitorilor pentru a-i adopta pe patrupezii fără adăpost.

„Primăria municipiului Buzău, în parteneriat cu Poliţia Animalelor, DSVSA Buzău, Colegiul Medicilor Veterinari, filiala Buzău, Asociaţia Hăpluţ și prietenii, Asociaţia Wir retten Hunde și Circa sanitară veterinară Buzău-Salvavet derulează o campanie de sterilizare, microcipare și vaccinare a câinilor în perioada 20 septembrie- 20 decembrie, măsură care va reduce substanţial numărul de câini fără stăpân din municipiul Buzău. Campania va fi urmată și de măsuri de încurajare a adopțiilor cățeilor fără stăpân.” anunță viceprimarul Buzăului, Oana Matache.

Autoritățile anunță că această campanie care a început deja și se desfășoară până la iarnă nu este destinată doar câinilor fără adăpost. Pot fi sterilizate și patrupedele cu stăpân dacă aceștia își doresc asta. Intervenția în cadrul campaniei este gratuită.