Actualitate

Asistentul de la UPU Buzău rănit în urma exploziei de la Potoceni, transferat la o clinică din Germania

Asistentul medical de la UPU Buzău, rănit grav în urma unei deflagrații care s-a produs la începutul săptămânii în locuința acestuia din Potoceni, a fost transferat în Germania.  De asemenea, și instalatorul care a suferit leziuni grave în urma aceluiași incident va fi transferat peste granițe, astfel încât cei doi pacienți să aibă parte de îngrijiri medicale de specialitate.

“O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează vineri, 20 august, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Timișoara – Hanovra – Hamburg – Otopeni, pentru transportarea a doi pacienți.
Ambii pacienți au fost diagnosticați cu arsuri și vor fi tratați în facilități medicale de specialitate din Germania. Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Echipa medicală va fi formată din specialiști ai UPU-SMURD București și ai Ministerului Apărării Naționale”, anunță Ministerul Apărării Naționale.

Reamintim, asistentul medical buzoian, în vârstă de 26 de ani, a suferit leziuni grave după o explozie produsă în propria locuință. El are arsuri pe 70% din suprafața corpului. LA scurt timp după deflagrație, tânărul a fost transferat la o clinică din Timișoara iar vineri, 20 august, transferat în Germania.

Soția tânărului, și ea asistentă la UPU, se simte bine. Rănile provocate de explozie nu i-au pus viața în pericol.

Instalatorul care lucra în imobilul în care a avut loc explozia, un bărbat de 51 de ani, are și el arsuri pe 70 % din suprafaţa corpului. De la Spitalul Județean BUzău, pacientul a fost transferat miercuri la un spital din Bucureşti.