Actualitate

Au început pregătirile pentru Târgul de Crăciun! Ce surprize îi așteaptă în acest an pe copii

craciun la Buzau
foto: ARHIVĂ

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, așa că la Buzău au început pregătirile pentru Târgul de Crăciun. Acesta va fi organizat în Parcul Crâng. Deschiderea oficială a târgului și Orășelului copiilor, ce ce vor fi în același loc, este programată pentru 1 Decembrie, așa că până atunci totul trebuie stabilit în detaliu pentru ca cei mici și nu numai să se bucure de magia sărbătorilor de iarnă. În zona Obeliscului din Crâng va fi amplasată scena pe care vor cânta artiști renumiți. Tot acolo, va fi o zonă în care vor fi amplasate zeci de căsuțe din lemn, unde comercianții să își etaleze produsele specifice Crăciunului. Nu vor lipsi nici atelierele dedicate copiilor ce vor avea loc în ”Căsuța lui Moș Crăciun”.

”Pentru a susține Târgul de Crăciun ne trebuie investiții. O să cumpărăm căsuțe, să le închiriem comercianților și să facem și un Târg de Crăciun altfel decât în anii trecuți, o căsuță cu tematică, cum nu a mai fost până acum, pentru a bucura copiii, pentru Orășelul Copiilor. Va putea fi folosită în continuare și pentru Iepurașul de Paști, pentru Școala în parc, pentru că și anul acesta a trebuit să dotăm parcul cu căsuțe pentru a se putea derula programul Școala în parc. Și vom avea și alte activități necesare pentru oraș”, a declarat directorul SC Piețe, Târguri și Oboare, Elena Ivan. societate care se va ocupa de organizarea târgului.

Potrivit regulamentului de desfășurare a Târgului de Crăciun, întocmit de autoritățile locale, vor fi cel mult 30 de căsuțe și rulote din care buzoienii vor putea cumpăra turtă dulce, produse și decorațiuni specifice Crăciunului. Fiecare căsuță și rulotă va fi prevăzută cu contor propriu care să măsoare energia electrică ce va fi consumată de fiecare agent economic în perioada târgului. Becurile de iluminat folosite vor fi numai de tip LED, pentru un consum mai scăzut. Prețul de închiriere al unei căsuțe a fost stabilit la 2 800 lei, respectiv 3000 de lei, în funcție de marfa disponibilă. Dar, dacă vor fi mai multe cereri decât locurile, va fi organizată licitație.

În ceea ce privește Orășelul Copiilor,  vor fi amplasate carusele, va fi un trenuleț, un  aparat de agrement tip roată și cabină foto cu tematică de sărbători.

Comercianții care vor să participe la Târgul de Crăciun din Buzău pot depune cereri în acest sens până pe  data de 15 noiembrie. Târgul va fi deschis în perioada 1 decembrie-7 ianuarie 2023.