Actualitate

Autostrada A 7, Ploiești-Buzău, start lucrări! Se semnează contractul pentru primul lot

Actul oficial de naștere a Autostrăzii A 7 care va lega Ploieștiul de Buzău și, mai departe de Moldova, se semnează, astăzi, la Buzău. O zi însemnată care aduce, la Buzău, al treilea om în stat, pe președintele Camerei Deputaților, buzoianul Marcel Ciolacu, și trei miniștri ai actualului Cabinet.

Vicepremierul Sorin Grindeanu vine în calitate de ministru al Transporturilor, actualul ministru de Interne, iar Lucian Bode, va participa în calitatea sa de susținător al proiectului în mandatul pe care l-a avut la Transporturi. Lor li se va alătura și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, care este buzoian.

În același timp, la eveniment, vor fi prezenți parlamentari de Buzău, aleși județeni și locali, oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și constructorii (câștigătoarea licitației este o asociere de firme).

Semnarea contractului va avea loc la ora 15.00, la Consiliul Județean Buzău.

Însemnătatea momentului este dată și de faptul că este primul lot din cele 13 în total ale Autostrăzii, până la Pașcani, care intră în execuție. Lotul Mizil-Pietroasele are o lungime de 28,35 kilometri. Lucrările vor fi executate de asocierea româno-bulgară Coni – Trace. Contractul, în valoare de 1,25 miliarde de lei fără TVA, prevede inclusiv construcția a 20 de poduri și finalizarea lucrărilor în 20 de luni.