POLITICĂ

AVEM LISTA PSD-PRO ROMÂNIA PENTRU CONSILIUL JUDEŢEAN. Au apărut unele surprize

UPDATE: Social democrații, umăr la umăr cu membrii PRO ROmânia au depus marți lista cu candidații pentru funcțiile de președinte al Consiliului Județean și pentru mandatele de consilieri. Pe lista comună a celor două partide care au ales să facă o alianță pentru alegerile locale de luna viitoare se află 40 de persoane, între care 29 sunt de la PSD și 11 de la PRO România. Cap de listă este președintele Petre Emanoil Neagu, care candidează pentru un nou mandate, urmat de Carmen Ichim de la Pro România.

În schimbul susținerii pe care o oferă PSD-ului, aceasta a cerut un post de vicepreședinte al Consiliului Județean. Pe locurile trei și patru se află actualii vicepreședinți al Consiliului, Adrian Petre și Romeo Lungu.

”Este o alianță nu de conjunctură. Este o alianță care poate să dezvolte Buzăul așa cum trebuie să fie dezvoltat. O funcție de vicepreședinte va fi a Partidului Social Democrat, iar o altă funcție a partidului PRO România. Suntem o echipă, nu avem divergențe personale de niciun fel. Avem doar proiecte pe care vrem să le ducem la îndeplinire”, a spus Petre Emanoil Neagu.

La finalul depunerii listei cu candidaturi la Biroul Electoral Județean, Petre Emanoil Neagu, a declarat că prioritatea zero sa echipei sale în cazul în care va câștiga la alegerile de luna viitor rămâne atragerea de fonduri europene.

”Prioritatea zero este atragerea de fonduri europene pentru că indiferent cât de mari ar fi bugetele locale niciodată nu sunt îndestulătoare ca să putem să ne realizăm proiectele”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Pe de altă parte, Petre Emanoil Neagu a vorbit despre alianța pe care PSD a făcut o cu Pro România la Consiliul Județean, menționând că nu este nici pe departe o alianță de conjunctură, ci una care speră să se dovedească a fi constructivă, în binele cetățenilor

ȘTIREA INIȚALĂ: Lista pentru Consiliul Judeţean, un amestec între candidaţi ai PSD şi Pro România, rod al unor ample negocieri între liderii celor două formaţiuni politice va fi depusă marți, 18 august. Ultima formulă intrată în posesia jurnaliştilor sansanews.ro arată astfel (cu rezerva că până va fi depusă oficial ar putea apărea mici schimbări):

1. Emanoil Petre Neagu (PSD)

2. Carmen Ichim (Pro România)

3. Adrian Petre (PSD)

4. Romeo Lungu (PSD)

5. Felix Rache (Pro România)

6. Gabriel Baciu (PSD)

7. Alexandru Stoica (PSD)

8. Adrian Ghiveciu (PSD)

9. Viorel Dobre (Pro România)

10. Marian Bîrlă (PSD)

11. Cornel Pitiş (PSD)

12. Paul Rânjea (PSD)

13. Cristina Iacob (PSD)

14. Bogdan Ion (PSD)

15. Dumitru Costel (Pro România)

16. Viorel Mocanu (PSD)

17. Ştefăniţă Munteanu (PSD)

18. Faustin Scîntei (PSD)

19. Ionuţ Dragomir (PSD)

20. Mirela Petre (Pro România)

21. Alexandru Buşcu (PSD)

22. Georgian Mărgărit (PSD)

23. Sorin Stan (PSD)

24. Marian Savu (Pro România)

25. Cristinel Vioiu (PSD)

26. Petre Burada (PSD)

REVENIM CU DETALII!