Actualitate

Banii din încasări le-au făcut cu ochiul! Planul a doi tineri de a pleca acasă cu zeci de mii de lei într-o singură zi

FOTO ARHIVA

Colegi la locul de muncă, dar și parteneri de “afaceri”. Este cazul a doi tineri, unul din Buzău și unul din Capitală. Angajați ai unei firme din București ca agenți de vânzări, tinerii au străbătut cu mașina orașe întregi. Văzându-se cu sume importante de bani în mână, bani încasați de la clienții cărora le furnizau marfă, cei doi au pus la cale un plan prin care să își însușească o parte din încasări. Nu orice sumă, ci 20 000 de lei, bani pe care să-i împartă în mod egal.

Astfel, zilele trecute, au oprit într-o benzinărie să alimenteze, unul dintre ei a mers să achite combustibilul, dar și celălalt a coborât din mașină. Așa a fost planul, pentru a putea declara patornului că în momentul în care au lipsit amândoi din mașină, au fost călcați de hoți. Conform scenariului, după câteva minute au alertat polițiștii. Numai că, în cele din urmă, minciunile au ieșit la iveală.

“ În ziua de 10 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău au fost sesizați de către un tânăr de 20 de ani, din București, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras o sumă de bani din autoutilitara pe care o conducea, proprietate a societății comerciale la care este angajat. Din investigațiile efectuate de către polițiști a reieșit că, de fapt, apelantul, împreună cu un alt angajat al societății comerciale, un bucureștean de 25 de ani, ar fi protagoniștii sustragerii banilor. Suma ar fi provenit din încasările făcute în timpul serviciului, în contul firmei angajatoare. Tinerii ar fi urmat să-și împartă banii însușiți în mod ilegal. Prejudiciul, aproximativ 20.000 de lei, a fost recuperat în totatlitate”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Tinerii vor fi cercetați acum pentru furt și cel mai probabil își vor pierde locul de muncă. Mai ales că nu ar fi prima oară când ar încerca să își înșele angajatorul. Ar mai fi declarat și altădată că le-au fost furați banii din încasări, însă sume mai mici decât acum.