Actualitate Șansa de Nehoiu

Bărbat rănit, rătăcit în pădure, salvat de jandarmii montani. Misiunea a fost una dificilă

A fost alertă seara trecută la Nehoiu, după ce un bărbat rănit la picior s-a aventurat prin pădure, deși se lăsase seara, și s-a rătăcit.

Bărbatul se afla împreună cu mai mulți prieteni în zona Mlăjet. La un moment dat, și-a luat câinile și a plecat la plimbare prin pădure. Când au văzut că trec minutele iar bărbatul nu se întoarce, prietenii săi l-au sunat. Au reușit să vorbească doar câteva secunde, timp în care bărbatul le-a spus că nu știe unde se află dar și că este rănit la picior. Îngrijorați, mai ales că se lăsa întunericul, pritenii acestuia au sunat la 112.

“Ieri, în jurul orei 20.00, prin apel primit prin SNAU 112, dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Buzău a fost anunțat de un constănțean că, aflându-se la plimbare în zona împădurită de lângă localitatea Mlăjet împreună cu mai multe persoane, un bărbat de 57 de ani s-a distanțat de grup, plecând cu cățelul de companie la plimbare prin pădure. Observând că nu a revenit după o perioadă de timp, apelantul a precizat că a reușit să ia legătura telefonică cu bărbatul respectiv, care a comunicat că este rănit la un picior și că nu știe unde se află, imediat după aceasta convorbirea întrerupându-se, nemaiputând fi contactat ulterior. Imediat, în zonă a fost direcționată o patrulă din cadrul Postului Montan Nehoiu, cu echipament adecvat intervenției în astfel de situații, precum și efective din cadrul ISU și IPJ Buzău.”, anunță IJJ Buzău.

Zeci de minute, salvatorii au luat la pas pădurea din zonă. În cele din urmă l-au găsit pe bărbatul rănit. Aproape 1 km l-au transportat pe o targă, pe un teren accidentat, până când au reușit să ajungă la autospeciala SMURD.

“După aproximativ 40 de minute de la primirea apelului, persoana a fost găsită de către jandarmii montani, care i-au acordat îngrijiri medicale la fața locului, fiindu-i aplicată o atelă pentru a-i imobiliza piciorul, astfel încât să fie transportat în siguranță. Ulterior, persoana rănită a fost transportată de către jandarmii montani cu targa din dotare pe o distanță de  aproximativ 1 Km, până în locul în care a putut ajunge autospeciala ISU SMURD, care a efectuat ulterior deplasarea la Spitalul Orașului Nehoiu pentru investigații și tratament de specialitate.”