Actualitate

Blocul de locuințe pentru medici, un proiect îngropat. Ce se întâmplă cu acesta

Un proiect menit să ajute la atragerea de medici tineri la Buzău, pentru rezolvarea crizei de specialiști la nivelul celui mai mare spital din județ, construirea unui bloc de locuințe, se încheie înainte de a începe. Blocul de locuințe pentru halatele albe ce ar fi urmat să fie ridicat pe terenul fostei maternități din Buzău nu va mai fi construit. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, în direct la Focus Tv.

Invitat la Focus News, Petre Emanoil Neagu a subliniat că s-a renunțat la proiectul unui bloc de locuințe ridicat de la zero din cauza costurilor ridicate.

“S-a făcut o evaluare, trebuia să începem licitația pentru bloc, a ieșit o sumă destul de mare, circa 6 mil euro, am stat și m am gândit, am discutat cu specialiștii din CJ. Am decis că ar fi mai bine să punem bani, să cumpărăm 10 apartamente pentru medici, apoi în funcție de solicitările domniilor lor, să mai cumpărăm alte 10, și iată cum s-a făcut blocul, și nu mai pierdem timp cu licitații. După aprobarea bugetului, după toate selecțiile de ferte, licitații, indiferent că vom cmpăra apartamente construite acum 10 ani, sau apartamente noi, ele vor fi date medicilor care vor dori să le închirieze. Vor fi igienizate, îmbunățite.”

Astfel, planurile conducerii Consiliului Județean pentru terenul de pe Bulevardul Gării s-au schimbat. În loc de bloc de locuințe, pe terenul unde a funcționat vechea maternitate ar urma să fie construit un parc.

“Acolo, probabil, până când se va rezolva ceva, vom face un parc într-o primă fază pentru a-l reda cetățenilor, am mai dat jumătate din teren Ministerului Justiției pentru o nouă judecătorie. Lucrurile nu s-au mișcat, ei mai au încă doi ani. Dar cred că vor căuta soluția prin CNI pentru construirea unui sediu pentru Judecătoria Buzău. „