Actualitate

Buzoianul Răzvan Dincă, fost director al Teatrului George Ciprian, noul șef al radioului public

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea FOTO - IInquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos Octav Ganea

Buzoianul Răzvan Dincă este noul președinte al radioului public. De asemenea, alți doi buzoieni, cunoscuți în țară și în străinătate, vor face parte, în următorii ani, din echipele de conducere a unor instituții importante, respectiv Televiziunea Română și Institutul Cultural Român, după cum șansanews.ro a scris deja aici.

Răzvan Dincă a fost validat, luni, de plenul reunit al Parlamentului ca preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radio. Cum legile de funcționare ale radioului si televiziunii publice prevăd că președintele consiliului de administrație este în fapt directorul general al societății, Răzvan Dincă va conduce de acum, pentru un mandat de patru ani, radioul public. El a fost votat de 250 de senatori şi deputaţi, iar 94 de parlamentari au votat împotrivă. In aceeași sedință a fost votat si preşedintele televiziunii publice.  Dan Turturică a primit votul a 249 de parlamentari, în timp ce  89 au votat contra. Anterior, cei doi candidaţi fuseseră audiati si validaţi de Comisiile reunite de cultură.                          

Pe de altă parte, din Consiliul de Administraţie al SRTv va mai face parte un buzoian, respectiv actorul  Lucian Ghimişi în timp ce buzoianul Valeriu Șușnea va fi membru în  consiliul de conducere al Institutului Cultural Român.

Subiectul și AICI