Actualitate

Care e rețeta pentru a ajunge student la Medicină? Dar cea de a fi cel mai tânăr cetățean de onoare al Buzăului? Toate detaliile, de la multiplul medaliat David Andrei Vlad

Cu o modestie aparte, vineri, în fața a zeci de elevi buzoieni, David Andrei Vlad, a ținut o conferință de presă la sediul Primăriei Buzău. Tânărul a oferit o serie de sfaturi pentru elevii aflați în sală, îndemnându-i să fie conștiincioși și să învețe. Ziua de naștere a olimpicului internațional se apropie cu pași repezi, fiind născut pe 28 octombrie, motiv pentru care a avut loc un eveniment în cinstea lui.

În data de 28 septembrie 2023, David a fost numit cetățean de onoare al Buzăului, fiind cel mai tânăr buzoian care a primit această distincție. În același an, David a avut rezultate impresionante la olimpiade internaționale, fiind pasionat de științe exacte, dar și de geografie. Vineri, tânărul a făcut un rezumat al rezultatelor sale, al distincțiilor primite, fiind de-a lungul anilor șef de promoție la Școala Gimnazială Numărul 11, dar și șef de promoție al Colegiului Hasdeu, unde a primit titlul de „Hasdeian de onoare”.

David a vorbit și despre alegerea sa de a continua studiile în țară, deși era calificat pentru multe universități din afara granițelor. Iubind medicina, și totodată experimentele chimice, tânărul a ales studiile care îl vor direcționa către cariera de medic. Însă, când a fost nevoit să aleagă orașul unde va studia, tânărul a pus în balanță atât universitățile, cât și poveștile orașelor București și Cluj.

Sursa foto-Fundatia Dan Voiculescu

După ce David a explicat motivele pentru care a ales să studieze medicina la Cluj, primarul Constantin Toma a punctat faptul că noul spital care se construiește la Buzău va avea locuri de muncă pentru tinerii medici și că speră ca parte dintre buzoieni să se întoarcă acasă, variantă pe care David nu o exclude.

Sufletul i s-a umplut de bucurie tânărului student la medicină, când, adresând o întrebare în sală, zeci de elevi au spus că își doresc să devină medici. Auzind acestea, David a oferit o serie de sfaturi pentru că elevii să aibă rezultate bune la examenele viitoare și a precizat faptul că este nevoie să învețe intens, însă să aibă și pauze pentru a da randament.

Deși a avut de înșiruit multe premii obținute, David povestește că nu se va mai lovi niciodată de emoțiile primelor olimpiade, care au reprezentat momente extrem de importante pentru el.

Însă, pe lângă emoțiile trăite și medaliile de aur cu care a venit acasă, David spune că una dintre cele mai bune aspecte ale olimpiadelor internaționale este socializarea cu oameni din diverse medii culturale, pe care îi poți întâlni doar prin intermediul unor astfel de competiții.

Multiplul medaliat la Olimpiade Internaționale, David Andrei a fost premiat de Ministerul Educației în anii 2022 și 2023 și de Academia Română în 2024.

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian