Actualitate

Cazul câinilor abandonați la Mărăcineni a devenit viral. Ce s-a întâmplat după apariția imaginilor

ȘansaNews a prezentat, ieri, un caz care a contrariat cititorii: imagini video surprinse de o cameră de supraveghere au înregistrat momentul în care un bărbat abandona patru căței, într-o zonă pe care o considera ferită de ochii lumii. Imaginile s-au viralizat, iar la scurt timp la fața locului a ajuns și poliția, în urma sesizării făcute de un bărbat din Mărăcineni.

Povestea are un final fericit, întrucât toți câinii care fuseseră abandonați au fost salvați. În timp ce oamenii legii făceau cercetări, o familie și-a exprimat dorința de a adopta unul dintre căței. Pentru celelalte animale, s-a luat decizia de a fi mutate într-un adăpost.

„Animalele au fost recuperate şi, trei dintre acestea, au fost plasate în adăpost, conform procedurilor legale în vigoare. Cel de-al patrulea și-a găsit deja o familie, care şi-a luat angajamentul că va avea grijă de el.
Şi în cazul noilor proprietari, poliţiştii le-au prelucrat obligaţiile legale ce le revin ca deţinători de animale”, informează IPJ Buzău

Cât despre bărbatul care a aruncat animalele din mașină, polițiștii l-au identificat și au decis să îl sancționeze cu o amendă de 10.000 de lei. Bărbatul este originar din Vadu Pașii și are 63 de ani.

„Din verificările efectuate, a reieşit că este vorba despre un bărbat din Vadu Pașii, în vârstă de 63 de ani. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional de către poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004 privind protecţia
animalelor, respectiv O.U.G. 155/2001 privind aprobarea şi gestionarea câinilor fără stăpân”

Polițiștii avertizează că orice faptă de acest gen va fi sancționată.

„Poliţiştii atenţionează că abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea şi îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical. Fapta constituie contravenţie şi se sancţionează, conform cadrului legislativ actualizat, cu amendă între 3000 şi 12.000 de lei”