Actualitate

Ce nu a distrus seceta a devenit ținta hoților. Cum au fost prinși 3 indivizi din Boldu

Pentru fermierii din Buzău, la fel ca în multe alte județe din țară, 2022 va rămâne în istorie ca anul cu producții agricole extrem de slabe, din cauza secetei. Lipsa apei a distrus munca agricultorilor, puțini fiind cei care au reușit să scoată ceva de pe terenurile cultivate.

Cei care au avut totuși ce recolta după un an extrem de secetos au devenit, în schimb, ținta hoților. Este și cazul unei societăți din Boldu, care a fost pe punctul de a rămâne fără o cantitate măricică de porumb, după ce 3 indivizi, doi bărbați și o femeie, au intrat în lan și au început să culeagă de parcă ar fi fost al lor. Întâmplarea a făcut însă ca în acel moment o patrulă de poliție să treacă prin zonă, astfel că hoții au fost prinși în flagrant și nevoiți să returneze porumbul cules.

Un echipaj de ordine publică de la Secţia de poliţie rurală Râmnicelu care acţiona pe raza de competenţă a depistat pe un teren agricol doi bărbaţi şi o femeie, care sustrăgeau porumb de pe un teren din extravilanul localităţii Boldu. Din primele verificări efectuate de către poliţişti s-a stabilit că persoanele în cauză, cu vârstele cuprinse între 42 de ani şi 62 de ani, toţi din Boldu, sustrăgeau cereale de pe terenul unei societăţi comerciale.  Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, cele peste 300 de kilograme de cereale fiind predate reprezentantului societăţii păgubite”, au transmis reprezentanții IPJ Buzău.

Cei trei s-au ales cu dosar penal și sunt în continuare cercetați de polițiști.