Actualitate Șansa de Berca Șansa de Ramnicu Sărat

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PIEȚELE DIN BUZĂU! Decizie de ultimă oră de la Prefectura Buzău

Ședință de urgență la Prefectura Buzău. Primarii comunelor în care există piețe agroalimentare și târguri precum și cei din municipiile Buzău și Râmnicu Sărat s-au întâlnit astăzi cu prefectul Leonard Dimian și cei doi subprefecți ai Buzăului.

Tema discuțiilor a fost modul în care vor fi organizate în următoare perioadă aceste activități. Ședința s-a încheiat după aproape o oră de discuții, la finalul cărora, s-a decis ca toate piețele să rămână deschise, însă, punctual, vor avea loc modificări în modul de organizare al activității.

”În urma discuțiilor purtate la nivelul Instituției Prefectului, s-a dispus ca în municipiului Buzău, din cele patru piețe organizate, două (Piața centrală și Dorobanți II) să devină deschise datorită existenței posibilității desființării pereților exteriori, pentru una ( Piața Micro V) activitatea se va desfășura în afara incintei acesteia, prin amplasarea tarabelor în zonele din imediata vecinătate, iar Piața Micro XIV va rămâne deschisă, activitatea desfășurându-se cu respectarea normelor de protecție sanitară”, se arată în comunicatul Prefecturii.

La rândul lui, primarul municipiului a explicat cum se va desfășura activitatea în Piața de Lactate din Piața Centrală.

”De comun acord cu Prefectura am ales să funcționăm cu piețele acolo unde sunt piețe deschise, iar acolo unde nu avem piețe deschise să le facem deschise. Ori vom ieși cu tarabele în fața clădirii, cum se va întâmpla la Piața din Micro 5, iar la Piața de Lactate se va face vânzarea de la geam. Se vor întoarce tarabele, acolo fiind problema cu frigul și cu asigurarea condițiilor igienice pentru a face actul comercial. Talciocul se va închide”, a spus Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Schimbări și la Râmnicu Sărat

Piața de la Râmnicu Sărat este închisă, însă pentru a se putea continua activitatea, acolo vor fi desființați pereții exteriori.

”În municipiul Râmnicu Sărat, piața va deveni deschisă prin rabatarea/desființarea pereților exteriori, iar în comuna Berca activitatea pieței se va desfășura prin amplasarea standurilor în afara acesteia”, se arată în comunicatul Prefecturii Buzău.

În celelalte comune ale județului Buzău, funcționează piețe în aer liber, care pot funcționa în continuare fără alte restricții.

Prefectura Buzău anunță, în același timp că, toate aceste măsuri urmează să fie puse în practică în cel mai scurt timp, iar pentru respectarea lor vor avea loc controale periodice.