Actualitate

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU VREMEA? DIFERENȚE URIAȘE DE TEMPERATURĂ DE LA O ZI LA ALTA. Nopți ca de octombrie în luna lui cuptor

Buzăul se află luni sub cod galben de vreme capricioasă. Vor fi temperaturi cu mult mai scăzute decât normalul perioadei, dar și ploi.

Luni, la Buzău, nu vor fi mai mult de 24 de grade, diferența de temperatură față de ziua precedentă fiind de 8-9 grade Celsius.

Mai mult decât atât, în ultimele două nopți, la Buzău, s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute, ca de octombrie. Au fost în unele zone 9-10 grade Celsius, înregistrate în miez de noapte.

Conform meteorologilor, luni, în Buzău, dar și în alte județe din Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei, estul și sud-estul Transilvaniei și local în Carpații Orientali și Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, cu viteze de peste 65…75 km/h, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Pe parcursul zilei de luni, 13 iulie, în regiunile estice și sud-estice, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 55…65 km/h.

În sud și sud-est, vremea se va răci accentuat, spun meteorologii.

Și marți va fi cu mult mai frig decât normalul perioadei, la Buzău fiind așteptate 25 de grade Celsius cel mult, și o minimă de 13-14 grade.