Actualitate

Ce spune șeful Învățământului buzoian despre controversatele numiri ale managerilor de școli. Data la care toate unitățile de învățământ din județ vor avea directori cu concurs

De la 1 septembrie,  toate unitățile de învățământ din județul Buzău au la cârmă directori numiți cu delegație, după ce mandatele obținute prin concurs au expirat.

Prezent joi seară, în emisiunea Focus News de la Focus Tv, inspectorul general al IȘJ Buzău, Ionel Meiroșu, a anunțat că urmează procedura pentru organizarea examenului  iar la 10 ianuarie 2022, toate unitățile de învățământ din județ vor avea directori cu concurs.

La acest moment, toți directorii sunt numiți cu delegație, începând cu 1 septembrie nu mai avem niciun director cu concurs, toate concursurile au expirat, acum se declanșează procedura de organizare a concursurilor, începând cu 15 octombrie, înseamnă proba scrisă și apoi probele orale.  Data la care vom avea directori cu concurs este 10 ianuarie”, a precizat Ionel Meiroșu.

În același context, șeful Învățământului buzoian a încercat să lămurească și problema legată de numirea anumitor directori după ce recent, mai exact la finele lunii trecute, prefectul de Buzău, Silviu Iordache, a cerut IȘJ un raport cu situația de la vârful școlilor, ce schimbări vor fi operate, ce directori vor fi înlocuiți și cu ce persoane și, mai ales, pe ce criterii se fac aceste schimbări.

” Am discutat cu domnul prefect și am lămurit aceste probleme legate de legalitatea numirii directorilor de școli.  Numirile sunt clare și pe lege”, a mai declarat Meiroșu.