Actualitate

Cel mai în vârstă buzoian care a asistat la ceremonia de Ziua Națională: veteranul de război, născut chiar pe 1 Decembrie (FOTO+ VIDEO)

A luptat cu riscul de a-și pierde propria viață, cu un singur gând: să își apere patria și neamul românesc. A trecut de toate bătăliile și s-a întors cu bine, acasă, lângă cei dragi. Dar, chiar și după zeci de ani de când a luptat pe front, își amintește totul ca și cum s-a întâmplat ieri. Despre zilele grele de pe front, despre dușmanii împotriva cărora a luptat și despre toate greutățile pe care le-a avut de înfruntat.Vorbim despre veteranul de război Constantin Orzaru.

Printre miile de spectatori care au asistat la manifestările de 1 Decembrie, s-a remarcat veteranul născut chiar de Ziua Națională. Constantin Orzaru, invitat special în tribuna oficială, a fost prezentat, în timpul ceremoniilor dedicate Zilei Naționale, de către comandantul Bazei Aeriene de la Boboc, general de flotilă aeriană, Ovidiu Bălan.

“Sergentul Constantin Orzaru s-a născut la 1 decembrie 1922, în localitatea Boldu. La 20 de ani, a fost înrolat în Armată și de acolo, a plecat în misiune pe front. A luptat pe frontul din Apus, trecând prin Ungaria, Cehoslovacia,  străbătând munții Tatra. A luptat atât alături cât și împotriva nemților, oameni despre care spune ca erau un popor rece, dar militari disciplinați. De pe front,  își amintește luptele, si faptul ca moartea era ceva firesc. Devenise firescul oricărei zile.”