Actualitate

Cercetătorul Costel Vânătoru, un nou premiu pentru activitatea și rezultatele importante obținute de-a lungul carierei

Sursa foto Fb/ Costel Vanatoru

Cel mai renumit cercetător al Buzăului, Costel Vânătoru, cel care de zeci de ani are grijă ca legumele românești să nu piară și care face studii peste studii, obținând de-a lungul carierei noi soiuri, a fost recompensat pentru munca și rezultatele sale. Director al Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale Buzău, Costel Vânătoru s-a aflat pe lista laureaților primei ediții a proiectului cultural “Gândit în România”. Este vorba despre un eveniment prin care organizatorii și-au propus să premieze “marile personalități ale creativității culturale și științifice românești, ale succeselor în business din inovație, ale campionilor minții românești, în general”.

Printre cele 12 personalități premiate pentru activitatea impresionantă s-a aflat și Costel Vânătoru, cel care a primit premiul la categoria Știință.

“ Prima ediție, dedicată omagial inginerului Gogu Constantinescu, reputat inovator, specialist în teoria vibrațiilor, aerodinamică și mecanica fluidelor a adus pe scena Ateneului Român marile personalități contemporane ale creativității culturale și științifice românești, ale succeselor în business din inovație, ale campionilor minții românești în general, printre care am avut onoarea să mă număr și eu. Mi-a fost acordat Premiul pentru Știință, fapt care mă onorează peste măsură și mă copleșește ca datorie morală și științifică pentru toate proiectele care vor urma. Nominalizarea în sine mi-a dat speranță, gândind că în România horticultura are un viitor și o șansă de restaurare economică”,a scris, pe Facebook, cercetătorul Costel Vânătoru.


Sursa foto Fb/ Costel Vanatoru

Activitatea de cercetare a cercetătorului Costel Vânătoru a fost prezentată printr-un clip video pe site-ul “Gândit în România”.

Costel Vânătoru a mai primit, anul trecut, un premiu extrem de important acordat de Academia Română, pentru lucrarea
,,Tratat de legumicultură specială”. Șansanews.ro a scris despre acest premiu AICI.