Actualitate

CLM BUZĂU, CONSTITUIT LA O LUNĂ DUPĂ ALEGERI! Ședința s-a desfășurat în condiții speciale

Consiliul Local Municipal Buzău a fost constituit marți, într-o ședință care a avut loc în Amfiteatrul din Parcul Tineretului. Fiind respectate măsurile privind limitarea răspândirii coronavirusului, aleșii municipali au depus jurământul de credință. Din cei 23 de consilieri aleși la scrutinul din 27 septembrie, marți au fost prezenți și au depus jurământul doar 19. Social democratul Aurel Gubandru a absentat motivat, potrivit autorităților locale, în timp ce 3 aleși nu au mandatele validate. Este vorba despre câte un ales de la PSD, PNL și PMP: Gheorghe Dumitru, Florin Sangiu și Fănică Bîrlă. Ei vor depune jurământul într-o ședință viitoare, în contextul în care vin să-i înlocuiască pe cei care au fost aleși inițial dar s-au retras după alegerile din septembrie.

Ședința de constituire a CLM Buzău a debutat cu intonarea imnului României. Apoi, cu mască de protecție și păstrând distanța fizică, aleșii municipali au așteptat în amfiteatru să le fie rostite numele pentru a merge să depună jurământul de credință.

La final, conform procedurii, primarul Constantin Toma a rostit, cu mâna pe Biblie, jurământul.

Edilul șef le-a mulțumit buzoienilor pentru încredera acordată la scrutinul din septembrie dar a arătat și că acest vot îl obligă să facă mult mai multe pentru municipiul Buzău.

“Aș vrea să aduc mulțumiri buzoienilor care mi-au dat un vot de încredere extraordinar, mi-au dat și o echipă extraordinară. Avem pentru prima dată după 1990 la un partid două treimi din Consiliu Local. Această încredere trebuie să se transforme în niște rezultate extraordinare în următorii 4 ani. S-au făcut multe dar tot mai sunt foarte multe de făcut pentru a reuși să ajungem acolo unde trebuie: Buzăul, un adevărat oraș magnet, un oraș care să fie printre primele orașe ale acestei țări.”

Totodată, primarul Buzăului a făcut un apel către toți consilierii ca indiferent de partidul din care provin să își dea mâna și să lupte împreună pentru dezvoltarea Buzăului.

“Sper, dragi consilieri, ca jurământul de astăzi să-l respectăm. Să ne dea Dumnezeu gândul cel bun și voința necesară de a ne respecta, în primul rând, de a respecta cetățenii Buzăului care ne-au ales. Am avut tot felul de experiențe triste. Dar faptul că buzoienii mi-au acordat 78% spune foarte multe despre direcția în care se îndreaptă acest oraș. Sunt convins că împreună, fără răutate, indiferent de partidul din care facem parte vom putea face mult mai mult pentru Buzău decât s-a făcut vreodată.”

După constituirea CLM Buzău, urmează alegerea celor doi viceprimari. Invitat luni seară în platoul Focus Tv, primarul Constantin Toma a declarat că în prima ședință a Consiliului Local, cel mai probabil joi dimineață, va înainta cele două propuneri de viceprimari. Un mandat va fi atribuit cu siguranță social democratului Ionuț Apostu, iar cel de-al doilea viceprimar va fi unul dintre cei șase consilieri tineri din noua echipă, a declarat Constantin Toma. Cel de-al doilea viceprimar va fi ales dintre Oana Gheorghiu, Oana Matache, Mădălina Munteanu, Teodor Cojocaru, Cristian Dobre și Valentin Dragu.