Actualitate

Colindătorii tot mai gălăgioși, cu boxe din care răsună muzica, prezenți pe străzile Buzăului. Care este reacția polițiștilor

Pe final de 2021, când numărăm orele până la trecerea în noul an, grupurile de colindători sunt prezente pe toate străzile orașului. Copii care anunță sosirea noului an sau grupuri de adulți “înarmați” cu tobe sau vuvuzele, cu costume specifice obiceiurilor de iarnă, iau la pas orașul. De la un an la altul, însă, colindătorii vin cu noi improvizații din dorința de a se face auziți și de a capta atenția buzoienilor.

Unii colindători păstrează tradițiile de sute de ani.

Alții, însă, aleg să vină cu programe și cu accesorii noi. De pildă, boxele din care răsună muzica astfel încât sunetul să fie cât mai puternic sunt aproape nelipsite. De multe ori, colindele difuzate cu ajutorul acestora se aud atât de tare încât deranjează locatarii. Motiv pentru care polițiștii vin cu un mesaj clar pentru colindători:

La Buzău, până acum polițiștii nu au aplicat nicio amendă colindătorilor gălăgioși, ci doar avertismente verbale. În schimb, polițiștii locali au amendat comercianții de articole pirotehnice din centrul orașului care încercau să își atragă clienții cu ajutorul unor portavoci. Polițiștii i-au amendat pentru deranjarea liniștii și ordinii publice.