Actualitate

Complicii lui Cosmin Dan, buzoianul care a ucis-o pe Valentina Nica după ce a stropit-o cu benzină și i-a dat foc, din nou în fața judecătorilor

Cazul celor doi tineri din Buzău, acuzați că și-au ajutat un prieten să recurgă la un gest șocant, și anume să își stropească fosta iubită cu benzină și apoi să îi dea foc, este din nou pe masa judecătorilor. După ce magistrații buzoieni au dispus pedepse șocante pentru cei doi complici (pedeapsă cu închisoarea pe viață, respectiv 20 de ani de închisoare), apelul în acest caz se judecă la Curtea de Apel Ploiești. Astăzi este programat primul termen.

La începutul lunii martie, Tribunalul Buzău s-a pronunțat, în calitate de primă instanță sesizată, și a dispus pedepse năucitoare pentru cei 2 tineri din Buzău, complicii lui Cosmin Dan, autorul crimei din 2019 ce a șocat întreaga țară.  Unul dintre complici, Alexandru Naum, a primit 20 de ani de închisoare, în timp ce celălalt, Radu Clonț, a fost condamnat la închisoare pe viață.  Totodată, cei 2 ar fi trebuit să achite daune părinților Valentinei, fata care a fost ucisă cu sânge rece. Soluția a fost atacată cu apel de ambii inculpați, dar și de mama tinerei ce a fost ucisă cu sânge rece.

Pedepsele stabilite de instanța de fond sunt șocante, însă vin după ce anchetatorii au stabilit că buzoienii au fost conștienți de ceea ce fac, au știut pentru ce îi duc benzină prietenului lor, Cosmin Dan, și totuși nu au făcut nimic pentru a preîntâmpina o tragedie.

Detalii, AICI.